RSS

Booker T Jones – Potato Hole (releasedatum 21 april 2009)

bookert
Eerst waren het nog geruchten. Toen deze waar bleken te zijn waren de vele fans in rep en roer, een cd van Booker T. Jones, backing band “Drive-by Truckers” en Neil Young die op negen van de tien nummers aanwezig is. Neil wilde zijn steentje bijdragen als dank dat Booker hem heeft geholpen tijdens de tour in 2001.
De hooggespannen verwachtingen van Booker T. Jones nieuwe cd “Potato Hole” worden in zijn geheel ingelost. Bewezen de “Drive-by Truckers” vorig jaar al goed uit de voeten te kunnen als backing band van Betty Lavette, op “Potato Hole” vind ik dat ze helemaal hun draai hebben gevonden in het soul/blues genre. Het klopt tussen booker T. en de uit Athens, Georgia afkomstige southern rockers. Opener “pound it out” laat al een gedegen band horen. Maar in het daaropvolgende “She Breaks” gaan ze compleet los. “Hey Ya” is op het lijf geschreven van deze supergroep. Neil Young en Booker T op de voorgrond met prachtige soli.
De guitaarsolo’s van Neil Young vliegen je om de oren in “Native New Yorker”. Zo af en toe wordt er gas toegenomen, zoals in  “Nan” waar je weer dat zestiger jaren gevoel van overhoudt. Uiteraard moet ik producer Rob Schnapf (bekend van het werken met o.a. Ellioth Smith en Rickie Lee Jones) een pluim geven voor zijn ruwe vlijmscherpe produktie alsof de nummers in de studio zijn ontstaan. Tja, wat kan ik er nog meer over kwijt? Verplichte luistervoer!
Dit is instrumentale muziek met een grote uitroepteken!!!  Johan Schoenmakers


Your Comment