RSS

Tornado Magnet – Double Wide

tornado
Het blijft moeilijk hoor, een cd produceren en engineeren, zeker als je nog nooit achter de knoppen heeft gezeten en nog dagen achter elkaar met een dronkenkop, zoals de heren van Tornado Magnet Phillips Bensinon en Mike Ashley. Dat euvel is de cd aan te horen en wil de cd maar niet echt Countryrocken zoals de nummers wel doen vermoeden en komt “Double Wide” bij tijd en wijle vlak over.

Ik heb mijn wagen volgeladen vol met countryrockers begint de debuutcd
“Double Wide” van Tornado Magnet. Een Cadillac, met bier  en vrouwen in  de opener “Hook Up”, scheuren ze door Amerika. Een beetje te tradionele country-deun “Pistolero” , waarin de titel van het nummer vervaarlijker klinkt dan de uitgevoerde track volgt “Hook Up”. In de sub-uptempo “Austin City Lights” verlaat een jonge troubadour zijn huis en haard om de wijde wereld in te trekken. Misschien dat het komt door het onderwerp, maar vanaf track 6 “King of the Campus”, waarin Philip Bensinon verklaart met de whiskey in zijn hand en als “King of the campus” dat zijn foto bij ieder meisje aan de muur hangt, gloort er iets meer durf in de produktie.
Kwam de ballad “highfield” in het eerste gedeelte van de cd mat over,  de ballad “Reminds me of you” , gesterkt door Doug Meyer op pedalsteel, en misschien ook door beter  produktiewerk van Philip en Mike komt heel intens over. Devin Shea op fiddle geeft het nummer helemaal DAT wat zo’n heerlijk nummer nodig heeft.
Een tradioneel onderwerp: “ik heb je foto van de muur gehaald, in een oude krant gewikkeld en deze in een schoenendoos gestopt, want alles herinnert aan jou”? Zou dat soms over de “King of the Campus” gaan in het voorgaande nummer?
In de countryrocker “Rednecks” gaan de heren van Tornado Magnet eindelijk los.
In de afsluiter en voor mij hoogtepunt “Whiskey Tango” zingen de heren over 1 van hun favoriete onderwerpen “Whiskey”.
Tornado Magnet zullen wel niet van de brave jongens zijn, maar op “Double Wide” klinken ze wel als de ideale schoonzoon. Op “Double Wide” blijven ze met dit produkt meer hangen bij de canadese band Loomer dan bij bijvoorbeeld 1 van de genoemde bands alszijnde hun invloed:
Bastard Sons of Johnny Cash. Daar zijn ze nog ver van af.
Momenteel zijn de heren van Tornado Magnet in de studio om hun tweede cd op te nemen. Phillip Bensinon beloofde mij dat de cd gedurfder zou klinken. Inmiddels hebben ze de kneepjes van het produktie en engineeringsvak onder de knie. Ik hoop ook dat Tornado Magnet mijn voorstel in hun achterhoofd gaan houden: Met zijn alle de studio in, tape laten lopen en spelen maar. Ik geef ze voorlopig de voordeel van de twijfel. Nummers kunnen ze schrijven, het produktiewerk is op het ogenblik het euvel.       Johan Schoenmakers


Your Comment