RSS

Jan The Lazyman in Austin deel 2

janthelazyman
SXSW oftewel South By South West is jaren lang iets geweest waar ik bij wilde zijn. Nog steeds vind ik het een goed ding waar bands hun ding kunnen doen en dat een stad die open staat om zoiets te hebben. Dit soort zou in ons Kikkerlandje niet kunnnen omdat we in Nederland onze muziekcultuur op een heel laag pitje hebben gezet. Maar ik ben wel genezen en vind Austin leuker als ik hier zonder dit evenement rond hobbel. Muziek al over en mischien wel een beetje een overkill. Ik heb me weg gehouden van die gekte wat steeds meer lijkt op een Koninginnedag in Amsterdam. Mijn gastheer Ramsay Midwood had 3 dagen lang bandjes in Sam’s Town Point en dat was de meest relaxte plek van de wereld. Sam’s Town Point is een plek waarbij je denkt dat kan alleen maar in een film maar het tegendeel is daar. Bikers (Banditos), cowboys, mexicano’s, muzikanten, dronkenlappen maar de sfeer is geweldig. Dus mijn besluit stond vast en ben daar gebleven.

Wel was ik bij de awardshow van het SXSW festival want Carolyn Wonderland had een prijs gewonnen als beste blues act. Ze speelde daar met Ruthie Foster. Ook was er de tribute voor Doug Sahm compleet met Augie Meiers, Speedy Sparks en zonen Shandon en Shawn Sahm. Het geluid was vreselijk en alles was een beetje een brei. Maar er was een hoogtepunt, Roky Erickson speelde en die knalde alles omver. Wat een power het die gast.

Verder onze jongens van Awkward I deden het heel goed in Austin. Ik zag ze bij een Instore bij Sonny’s Vintage en later nog bij Sam’s Town Point. Ik doe een verslag over Sam’s later met foto’s. Het is nu zondag en ik ga straks naar Jimmy Smith van de Gourds om Ballen gehakt te maken en traditie die je in stand moet houden.

Jan the Lazyman


0 Comments Add Yours ↓

  1. Tim #
    1

    Ik verlang ook om daarheen te gaan. Hopelijk volgend jaar en anders over 2 jaar als ik 21 ben!Your Comment