RSS

Op Zoek Naar Het Grote Onbekende #5

grharrisonhoes

Het moest er eens van komen. Ik maak een tussenstop voor mijn vijfde Zoektocht in maastricht bij Ruud Gijsen wiens artiestennaam G.R. Harrison is.
Op zijn dertiende leerde hij guitaar spelen en toen brak voor G.R. Harrison het moment aan om ook gelijk zijn eigen liedjes te schrijven. Deze liedjes bleven helaas altijd in Harrisons eigen archieven tot op dit moment met de release van zijn debuutcd “Gold, Love or Trust”. Een mix van pure altcountry,indie, folk en belangrijkste van alles…speelplezier! Met deze debuutcd presenteert G.R. Harrison zich voor een groter publiek. Samen met producer BJ Baartmans is er op “Gold, Love or Trust” gekozen voor een puur en eerlijk geluid. BJ kijkt niet op een krakend stoeltje tijdens de opname, een eerlijke sound, daar is op deze cd voor gekozen.
Onze hoofdpersoon van deze zoektocht, G.R. harrison is een verhalenverteller.
100 Miles is een standaard track voor iedere altcountry liefhebber.
Bijgestaan door Bas Janssen – o.a. op Piano, Hammondorgel, Accordion,
Harald Moonen – Drums, Izzy Watson – Viool en vocalen Enith Linsen vind ik
“100 Miles” de sterkste track van “Gold, Love or Trust”.
G.R. Harrison verhaalt in zijn songs over dat het belangrijker is hoe gedreven iemand wel niet is dan in welke auto hij rijd, het doven van het vuur in een relatie en dat willen toegeven of misschien ooit zelf wel meegemaakt dat je in de trein tegenover een bloedmooie vrouw zit en zij helaas een half uur later op de plaats van bestemming komt en uitstapt.
“I cannot believe” is een gedreven duo-uitvoering met zangeres Enith Linsen. Wordt het intenser met Harrison op zijn Banjo-guitaar in “Luckiest man in town”.
Ooit zal het je maar gebeuren, dat je 1x mag kiezen. Wat wordt het “Gold, Love or Trust”, zing G.R. Harrison in het gelijknamige nummer.
Tja, dan tot slot krijgen we de terugkerende hamvraag bij de Zoektocht:
Wat is jou zoektocht naar het Grote Onbekende in de muziek:
Tja, die vraag zet Harrison aan het denken.

“Muziek is iets wat onlosmakelijk aan en in mij zit. Het heeft vanaf mijn dertiende tot nu al een enorme ontwikkeling doorgemaakt en zal dat (tot mijn hopelijk 94ste…zo oud is mijn opa nu) blijven doen.
Wie weet welke muziekstijlen mij in de nog voor mij liggende levensfases grijpen en fascineren. In dat opzicht kiest de muziek mij. Dagelijkse, praktische en soms meer beschouwende dingen die mij bezighouden, gewoon een mooie of ontroerende persoon of gebeurtenissen waarvan ik denk dat ze ons alleaal zoudne moeten bezighouden, nodigen mij uit te schrijven. Het is voor mij dus geen zoektocht naar het Grote Onbekende. Het Grote Onbekende is er”!

Daar hoef ik niets meer aan toe te voegen, behalve de links die verwijzen naar de myspace pagina van G.R. Harrison en de link waar je o.a. zijn cd kan bestellen.
www.myspace.com/harrison1974
www.inbetweens.com
Nog steeds zijn nederlandse of belgische artiesten in het genre van: folk,country,country-rock,country-folk,bluegrass,southernrock,singer-songwriter,etc.etc. welkom voor de Zoektocht. Betreffende lokale artiest moet wel recentelijk een volledige cd hebben uitgebracht. Suggesties kan je richten tot Johan.schoenmakers@gmail.com

Johan Schoenmakers


0 Comments Add Yours ↓

 1. SWA #
  1

  Prima album !!! cd recensie verscheen al een tijdje geleden op http://www.rootsville.be/
  – Inneke 23 & the Lipstick Painters ( Belgie, album “Charcoal” – Corazong Records ) lijken mij ook in aanmerking te komen voor deze interessante rubriek !

 2. 2

  I have noticed you don’t monetize altcountryforum.nl, don’t
  waste your traffic, you can earn extra bucks every month
  with new monetization method. This is the best adsense alternative for
  any type of website (they approve all sites), for more info simply search in gooogle: murgrabia’s toolsYour Comment