RSS

Shawn Nelson – Ain’t No Easy Way

shawnnelson

De in Texas, Austin geboren country-zanger Shawn Nelson is niet nieuw in het vak, ook al zal menig lezer deze artiest niet kunnen plaatsen.
Tien jaar geleden in een bar in texas probeerde hij aan optredens te komen. Met een glas whiskey in de ene hand en in de andere hand zijn acoustische guitaar wandelt ie prompt in een bar het podium op. Gaat zitten en speelt 1 van zijn favoriete covers. De barvrouw vult zijn glas bij en gesterkt hierdoor speelt Shawn een eigen nummer. Hey, zegt de barvrouw, dit nummer vind ik eigenlijk nog veel beter. Met deze steun in de rug belandt Shawn Nelson al gauw in het country, blues en rock wereldje. Na het afmaken van de universiteit in Austin, verhuist Nelson naar Nashville en gaat voor een uitgeversmaatschappij werken. Maar merkt al gauw dat nummers uitvoeren leuker is dan schrijven voor anderen. In 2004 formeert hij zijn eigen band The Ramblers en als “Nelson and the Ramblers” brengen ze hun debuutcd uit, die in de zomer van 2005 in de top 10 cd’s van het Americana-genre belandt. De tweede cd wordt in hetzelfde jaar live opgenomen, om zodoende de intensiteit van een optreden over te brengen op cd. Voor de nieuwste cd “Ain’t No Easy Way” wordt de naam van The Ramblers niet meer gebruikt, ook al zijn ze nog steeds de begeleidingsband van Shawn Nelson.
Zeer prettig in het gehoor liggen country,honky-tonky nummers, doorspekt met humor, met een goed ingespeelde backing-band.
“ze zeggen dat ik steeds meer moet werken, maar hallo, ik ben een man, geen machine, maar ja, het geld groeit me niet op de rug” zingt Shawn in de meehaker “Ain’t that Shame”.
In de bluegrass-countryrocker “Don’t let the devil drag you down” laat Nelson de duivel opdraven, die mensen altijd maar weer benadert om foute dingen te doen. Waarschuwende vinger van Shawn “don’t even let him in, he ain’t no kind of friend”.
Okay, shawn, ik zal er voor uitkijken. De tekst in de tranentrekkende ballad “You are there” is zo vaak en soms te vaak bezongen…”in tijden dat ik iemand nodig heb, ben jij er voor mij”. Ik moet wel toegeven: Shawn Nelson snijdt niet de allermoeilijkste onderwerpen aan in “Ain’t No Easy Way”, maar, Who Cares.  De produktie van “Rambler” P.J. Herrington is lekker scherp, de countryliedjes zijn leuk. Wat wil je nog meer dan een humoristische honky-tonky nummer als “Jesus & the honky-tonk Queen”.
“I thought I was sitting on Jesus knee, but it was just a warm barstool and a honky-tonk queen. Dit is bar-muziek ten voete uit. Helaas moet ik toch nog 1 minpuntje opnoemen.
Negen nummers en dertig minuten is aan de korte kant, Shawn.  Maar verder…vette pluim voor deze “Ain’t No Easy Way”.

Johan Schoenmakers


Your Comment