RSS

Mark Olson & Gary Louris tourdates

olsonlouris-redwall200 

07 mei 2009  Doornroosje, Nijmegen
08 mei 2009  Paard van Troje, Den Haag

Twee muzikanten die eigenlijk geen introductie meer nodig hebben, Olson & Louris. Sinds 1985 al de makers van de betere rock/americana. Uiteraard met de Jayhawks, (volgens velen een van de best bewaarde geheimen uit de muziekindustrie) waar ze o.a. het wonderschone “Hollywood Town Hall” mee maakten.  
 
Olson  begint in 1997 met zijn toemalige vrouw Victoria Williams “The Original Harmony Ridge Creek Dippers” waarin hij teruggaat naar de roots van folk & country. Tevens bezorgt dat de heren na 7 jaar weer een hernieuwde samenwerking in de track “Say You’ll Be Mine”. In 2007 brengt Olson de soloplaat “The Salvation Blues” uit, die vergezeld gaat van een tour waarin hij ruim 300 optredens doet.  
 
Louris zit ondertussen ook niet stil. Met de Jayhawks brengt hij nog 5 platen uit totdat ze er echt mee stoppen in 2005. Tegelijkertijd speelt hij ook in de supergroep “Golden Smog” samen met o.a. ook Jeff Tweedy van Wilco en Chris Mars van The Replacements. Louris en Olson maken samen eind 2008 de plaat “Ready For The Flood”. Daar krijgen we deze avond vast veel van te horen.


Your Comment