RSS

Leo Rondeau – Down At The End Of The Bar

leorondeau1
Jan The Lazyman schreef recentelijk over Leo Rondeau, die tijdens het South by South West festival in Texas optradt, waardoor ik mij begon te boeien wie deze man was en hoe zijn tweede cd “Down At The End of the Bar” zou klinken. Opgegroeid in North Dakota en inmiddels verhuist naar Austin, Texas brengt Leo Rondeau in 2007 zijn debuutcd uit “Bangs, Bullets and the turtle Mountains”. Deze cd stond bol van de country, Honky-tonky nummers en bluegrass. Van de laatstgenoemde stijl is op Leo Rondeau’s tweede cd “Down At The End Of The Bar” weinig meer te vinden. Leo Rondeau bezit zo’n heerlijk snik in zijn stem, die je leorondeau91geboeid laat blijven luisteren. Twee man stonden aan de basis van deze prachtige schijf: Leo Rondeau en bassist Chris Darrell. Het tweetal kreeg in de studio o.a. hulp van Burton Lee en Ricky Ray Jackson – Pedalsteel, Cindy Cashdollar – Dobro, David Seeman – Banjo, Silas Low – Mandoline en Lisa Pankraz – Drums. Met een stem die varieert tussen Merle Haggardt en een nog jonge neil young is Leo Rondeau op “Down at the end of the bar” een verademing.
Onze storytelling country-singer/songwriter brengt op zijn nieuwe cd een mix van cajun ( opener “No Friend to Louisanna), countrywaltzes in het titelnummer en in “Blues Came Today” met schitterende harmonieen, want die worden hier gelukkig niet geschuwd, lekkere zwemele country in “Weary Owls”, dat gaat over een hoer en een troubadour die pas 21 zijn geworden. Gram Parsons klinkt hier overduidelijk doorheen.
De swing/jaren 40 stijl komt ook om de hoek kijken in het nummer “Rhinestones met Cindy Cashdollar op Dobro en Burton Lee op pedaalsteel in de hoofdrollen en dat iedere keer terugkomende “TAXMAN”. Meeblerren in de bar. In het schitterende “Had I known” krijgt Leo Rondeau in eerste instantie hulp van spaans klinkende trompetten om het vervolgens heel kaal te houden met acoustische guitaar, pedaalsteel en banjo. De ballad  “Better Place To You’ sluit met Leo, omringt door een banjo en fiddle  deze “Down At The End Of The Bar” prachtig af. Een, naar mijn mening, werkelijk ontzettend leuke tweede  cd met een mix van countrywaltz en honk-tonk nummers van iemand waar ik echt hoop dat we hier in Nederland nog veel van gaan horen.

http://www.youtube.com/watch?v=IhZu62J0caQ

http://cdbaby.com/cd/leorondeau2
http://www.leorondeau.net/
www.myspace.com/leorondeau

Johan Schoenmakers


0 Comments Add Yours ↓

 1. 1

  Johan, ik sta helemaal achter je – mooie plaat!

 2. Tim #
  2

  Schitterende liedjes op zijn myspace. Kijk nu al uit naar de rest van de cd!

  Hoor zelfs invloeden van Jackson Browne op Breaking my back (de pedalsteel, precies hetzelfde als take it east)

  Erg gaaf.

 3. Walter #
  3

  Zit wel wat weinig vuur in , brrrrrr.

 4. 4

  Walter, Jij vind er weinig vuur inzitten. Wat mij betreft vlamt Leo Rondeau’s schijfje genoeg.Your Comment