RSS

Star Anna & The Laughing Dogs – The Only Thing That Matters

star-anna

 

Als ik denk even bij te willen bijkomen na het wereldplaatje in spe van Leo Rondeau kom ik bedrogen uit. De nieuwe cd van Star Anna & The Laughing Dogs zat in mijn mailbox. Met een stem die je in hoofd blijft rondcirkelen leverde de uit Ellensburg afkomstige Star Anna op haar altcountry,folkrock cd “Crooked Path” een sublieme prestatie af. Op haar tweede cd “The Only Thing That Matters”  is haar backin’ band nadrukkelijk aanwezig. Vandaar vermoedelijk ook dat de cd niet als solo  cd is uitgebracht, maar als Star Anna & The Laughing Dogs. Met een dijk van een stem, waar Patti Smith en staranna2Dori Previn zo af en toe doorschemeren leveren ze op “The Only Thing That Matters” een prestatie van wereldklasse af. Wat een fenomenale plaat zeg. Beginnend met “Sleep My Darling” in een opbouwende altrockformaat waar Patti Smith patent op heeft. “Through the Winter” heeft wat meer het folkrock achtige van The Byrds, maar de gehele cd blijft lekker smerig,vuig klinken en zijn de guitaar soli ala Neil Young & Crazy Horse duidelijk van de partij in 1 van de vele hoogtepunten “Spinning my wheels”. Er wordt nog zo af en toe wat gas teruggenomen met een meer altcountry/americana klinkende nummer waar Star Anna haar afkomst niet verloochent “Where I come from”.

“Running Man” heeft een klassieke Patti smith opbouw. Je hoort de guitaren de eerste 4 minuten dringen om naar voren te springen maar Star Anna houdt ze tegen. De laatste 3 minuten scheurende de guitaar soli je om de oren en klimt “Running Man” naar grote hoogte. Een logisch vervolg hierop is het afsluitende zeer klein gehouden  “Tripping Wire”- Star Anna solo op acoustische guitaar sluit een overrompelende “The Only Thing That Matters” af. Na twee dijken van cd’s achter elkaar(Leo Rondeau en nu Star Anna & the Laughing Dogs) moet de recensent even op adem komen.

 

http://www.staranna.com/?mpf=frame&

http://www.myspace.com/starannakrogstie

http://cdbaby.com/cd/annastar2

 

Johan Schoenmakers


0 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Fantastische suggestie Johan, ik ben eveneens helemaal in mijn nopjes met deze cd. zie http://www.johnnysgarden.nl/index.php?option=com_fireboard&Itemid=4&func=view&catid=2&id=1790 en reken maar dat deze cd zeer binnenkort bij http://www.plato.nl ligt!Your Comment