RSS

Darryl Wise – Reflections

darrylwise
Singer-songwriter, multi-instrumentalist en finger picker Darryl Wise uit Saint Augustine, Florida debuteerde in 2008 met ‘Many Miles’, een cd die hem de nodige lof opleverde van collega-muzikanten en liefhebbers van smaakvolle cocktails van americana, folk en (country)blues. Op ‘Reflections’, zijn nieuwe cd, zorgt Wise opnieuw voor een aanstekelijke akoestische mengelmoes van die muziekstijlen.

Darryl Wise is ‘very much his own man’: hij doet alles zelf. Op deze cd speelt hij gitaar, slide-gitaar, bas, mandoline, banjo, dobro en mondharmonica, en verzorgt hij zowel de lead als de backing vocals. Verder staat hij in voor de productie en schreef hij ook nog eens twaalf van de dertien nummers (afsluiter ‘Goodbye’ is een geslaagde cover van Steve Earle).

‘Reflections’ is een cd waar het speelplezier van afdruipt. Wise zingt soms opgewekt en dan weer ingetogen over de lotgevallen van de kleine man en vrouw in Amerika (‘Captain John’, ‘It Never Is Enough’ – een nummer met echo’s uit John Prine’s ‘), over liefde en het verlies ervan (‘It’s Already Started’) of over mensen die hem na staan (‘A Song For My Mother’, een ontroerende ode aan zijn overleden moeder). En hij doet dat in een stijl die nauw aansluit bij illustere figuren als Steve Goodman, John Prine en Stefan Grossman. Lekker cd’tje!

www.myspace.com/darrylwise
www.americansongspace.com
www.amazon.com
www.cdbaby.com
www.digstation.com


Your Comment