RSS

Andy Eppler – Disease In The Heartland

andyeppler31

Aanvankelijk had ik zo mijn twijfels hoe “Disease in the heartland” van Andy Eppler zou klinken. Ik ken hem niet en op de hoes ziet hij er uit als of ie is weggelopen uit de serie van “The Young Ones” als hippie Neil. Tja, wat zijn vooroordelen soms verkeerd. De klanken van Horizon Road” schallen uit de speakerboxen en merk ik dat ik hier te maken heb met een opmerkelijk singer songwriter, die niet zomaar zijn ding doet op de acoustische guitaar. Andy Eppler zou opgegroeid kunnen zijn in het zestiger jaren folk-protestzanger tijdperk. Andy heeft inmiddels 3 cd’s uitgebracht: Het in 2007 verschenen debuutcd “There is no underground”, “Dark Places” uit 2008 waarop geen liedjes stonden, maar Andy als korte verhalenverteller.
En de laatstelijk verschenen “Disease in the heartland”. Andy lijkt een Loner te zijn, wil hij ons zeggen tijdens “The Loner”. Hij bewijst het maar eens te meer op andyepler42zijn nieuwe cd door nagenoeg alles zelf te zingen (inclusief achtergrond vocalen) en te spelen. Andy Eppler en zijn nieuwe cd staan voor Rauw, Puurheid en hij wil vooral niet beïnvloedt zijn door anderen en tja op “Disease in the heartland” kan ik ook nergens een vergelijking met een andere artiest aanvoeren. Muzikaal steekt alles perfect in elkaar en de teksten zijn schitterend geschreven. Wat Eppler wilde met deze cd zijn gevoelens voor zijn woonplaats in West-texas over te brengen en het gevoel van die “Lonesome, West-Texas Wind”. De ene keer schreeuwt Andy het uit tijdens het uptempo “The Sale” waar ie zo stevig op zijn acoustische guitaar beukt dat het al mooi is dat alle snaren het nummer overleven. Dan weer gevoelig in het treurige “I’m ready to leave you now” en prachtig opbouwend van slow acoustische guitaar tot smerige elektrische guitaren in “I can’t win”, veelal voorzien van Eppler’s mooie achtergrondvokalen. Een meezinger koestert “Disease in the Heartland” ook in het “You ain’t no cowboy”. Ook al zie je eruit als een cowboy met je hoed en je strakke jeans, dan ben je het nog niet. Gedraag je als een cowboy is Andy’s statement.  “Bad Actress” is een   treurig liefdesliedje, ook al had Andy hem niet zo bedoeld. “Bad Actress” was meer bedoeld als antwoord op een gevoelige situatie. Dat is Andy Eppler ten voete uit. Kort en krachtige verhaaltjes, zijn doel om de waarheid te benadrukken.
“Disease in the heartland” van Andy Eppler is in het genre van singer-songwriter gewoonweg een bescheiden wereldplaatje. Check deze opmerkelijke artiest uit, je zal niet bedrogen uitkomen.

http://www.youtube.com/watch?v=4SdbsoH3BPo

http://www.andyeppler.com/
( waar je een aantal nummer van Andy gratis kan downloaden)
http://www.myspace.com/andyeppler

http://cdbaby.com/cd/andyeppler3

Johan Schoenmakers


Your Comment