RSS

Jim Byrnes – My Walking Stick

jimbyrnes3

Betekent een derde cd met producer Steve Dawson en onder contract staan bij Black Hen Music reden tot blijdschap en een goede cd, naar aanleiding van goede recensies op vorige cd’s van Jim Byrnes met Steve Dawson? Dawson heeft een puik aantal muzikanten voor Byrnes uitgezocht om er een daadwerkelijk schitterend gospel, soul, roots plaatje van te maken.
En Jim Byrnes die met “My Walkin Stick” zijn inmiddels zesde cd aflevert kent zijn klassiekers. Voor deze nieuwe cd heeft hij een aantal eigen nummers gemixed met traditionals en klassiekers zoals Ophelia van The band, en een werkelijk dansbare, met een knipoog naar Ry Cooder, uitvoering van J.W. Alexanders “Lookin’ for a love.
byrnessojourners1Wat maakt deze cd dan zo goed? Met zijn schorre, soms op Joe Cocker lijkende stem worstelt hij zich door de nummers heen met zo’n rauwheid en het gospel-achtergrondkoor achter zich, dat je ten goede koude rillingen van krijgt. Wat is “My walking Stick” levensecht, niet kapotgeproduceert. Een werkelijk naar grote hoogte stijgende uitvoering van Henry Glover’s klassieker “Drown in my tears” waar genoemde Cocker doorklinkt, waarin Byrnes het met zijn schorre stem uitschreeuwt.
De afwisseling in de cd maakt het ook een beluistering waard. Roots, soul en gospel wisselen zich regelmatig op dit schijfje af en nergens heb ik bij mijzelf een moment van verveling ervaren. Dit is weer eens zo’n cd die regelmatig in de cd speler zal blijven steken.
Jim Byrnes begeleidt door gospelband The Sojourners, bestaande uit Will Sanders, Ron Small en Marus Mosely zijn deze week in ons land om een aantal fameuze concerten te geven. Ga dat zien in:

28 april – Paradiso, Amsterdam
30 april – OBA Radio, Amsterdam
  1 mei  – Roepaen, Ottersum
  2 mei  – Oosterpoort, Groningen
  3 mei  – Q-bus, Leiden
  6 mei  – J.W. Racerhuis, Oldenzaal

http://cdbaby.com/cd/jimbyrnes3
www.myspace.com/jimbyrnes

johan schoenmakers


Your Comment