RSS

Grant Davidson – Tired Limbs For Ashes

grantdavidson2 

De debuutcd van Grant Davidson “Tired Limbs for Ashes” heeft een herkenbare sound”. Wat blijkt: Adrien Sala blijkt een vroegere huisgenoot te zijn van Grant en tevens spelen ze vaak samen tijdens concert. Ook fingerpickin’ stijl beheersende Davidson komt uit Winnipeg, Canada en zit evenals Sala op Dollartone Records. Het kwartje begint te vallen bij mij .
Grant begon met guitaar spelen toen hij vijftien was. Hij heeft voor vier jaar in een band gezeten, maar ziet zichzelf meer als een singer/songwriter, en speelt vaak in en rondom Winnipeg. Zijn grootste invloeden zijn Bert Jansch, Neil Young, Bob Dylan, Leonard Sohen, Mississippi John Hurt en Jolie Holland. Op het ogenblik s Grant Davidson leraar voor immigranten, maar hoopt zich in de toekomst meer op de muziek zich te kunnen controleren. Maar ja…de rekeningen moeten betaald worden.
grantdavidson1In het bezit zijnde van een aantal zelfgeschreven liedjes kreeg hij plannen om een cd op te nemen met een aantal bevriende muzikaten: Adriane Jean (zit ook in de band “Chic Gamine”),Dany Joyal op basguitar, Andre Clement-drums, Chris Dunn-electrische guitaar, Bill Western-pedal steel,Benoit Morier-Pedal Steel, Jason Haldane-mandolen (ook bekend van de band D Rangers en Jackpine). Het mooie van zijn begeleidingsband is dat op alle nummers het instrumentarium vrij open is gehouden. Nergens zijn de nummers dichtgetimmerd. Je hoort het niet aan de nummers af dat de begeleiding bestaat uit 6 muzikanten. Bij het schrijven van liedjes wordt Davidson geïnspireerd door Winnipeg. Vaak geïsoleerd door zijn lange winters en mooie zomers. Grant verhaalt in de meeste van de 11 nummers over liefde en relaties, of over het leven in de stad. Het is veelal het onderwerp dat hij kiest voor de schrijven van zijn liedjes. Als je naar “Tired Limbs for Ahes” luistert, hoor je een emotionele verhalenverteller met een snik in zijn stem en met een guitaarspel wat varieert tussen fingerpickin/folk en bluesy. Deze cd openbaart steeds iets meer bij elke luisterbeurt. Grant Davidson raakt mij het meeste bij het, voor mij persoonlijke, “Me and Josephine”. Naast o.a. de cd’s van Adrien Sala en Leo Rondeau is dit wederom een sublieme singer-songwriter cd, waar je je vingers bij aflikt.

http://cdbaby.com/cd/grantdavidson2
http://www.myspace.com/grantdavidsonband

(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Too cool! Bookmarking your blog and am going to start working through the archives as soon as I get time. Glad there’s someone out there writing about this with your attitude and honesty.Your Comment