RSS

Sarah Siskind – Say It Louder

sarah-s-cover

Er zijn zo van die dagen waarop alles klopt, de wild om zich heen meppende crisis ten spijt. Je zit lekker lui buiten in de tuin, de zon schijnt, je hebt een goed boek en een smakelijke fles wijn bij de hand, en bovendien luister je naar ‘Say It Louder’, de nieuwe cd van de verrukkelijke Sarah Siskind uit Nashville, Tennessee. En je stelt vast dat de hemel, of iets dat daar héél dicht bij in de buurt komt, soms gewoon op aarde ligt. Of ergens in je tuin.

‘Say It Louder’ is alweer de derde cd van Sarah Siskind, die samen met Jason Lehning (Mindy Smith, Josh Rouse, Thad Cockrell) instond voor de kristalheldere productie. En vorig jaar verscheen er onder de groepsnaam Old Black Kettle ook nog een gelegenheidsalbum dat ze live opnam met Julie Lee en Jodi Haynes. Jammer genoeg heb ik die cd’s nu pas opgemerkt, maar ik ben alleszins blij met de ontdekking van dit album want wat Sarah en haar voortreffelijke band dertien nummers lang laten horen, is bepaald indrukwekkend.

sarahsiskind20081206_022Elke song rust op een viertal kwalitatief zeer hoogstaande pijlers: de loepzuivere stem en de soms opmerkelijk persoonlijke lyrics van Susan Siskind, de sprankelende melodieën, en het bij tijden sublieme gitaarspel van Joe McMahan. Oké, de band klinkt van start tot finish uiterst solide, soepel en creatief, maar het zijn McMahan’s gitaren die de songs precies dat beetje extra diepgang en punch bezorgen waardoor ze zich als het ware in je geheugen verankeren.

‘If I had the chance to say it again, I’d say it louder’, zingt Sarah Siskind in het fantastische titelnummer. Nóg luider? Dat is echt niet nodig, want deze grote dame in wording is gezegend met een krachtige stem die kan ontroeren, maar die ook aardig wat decibels aankan (‘Dress Me Up’, Worth Fighting For’), een beetje zoals de ten onrechte onderschatte Cindy Bullens.

Op de ingetogen momenten (‘Keep Me Alive’, ‘Getaway Girl’, ‘Reasons To Love’) doet ze me dan weer een beetje denken aan de geweldige Kathleen Edwards. Maar Sarah Siskind doet me toch vooral denken aan zichzelf. Aan een getalenteerde zangeres en gezegende songschrijfster die de komende jaren gegarandeerd een rol van betekenis zal gaan spelen in de almaar verder uitdijende wereld van singer-songwriters, altcountry en americana. Met dit album laat ze alvast horen dat ze uit het juiste hout is gesneden.

Er zijn zo van die dagen waarop alles klopt. Dankzij ‘Say It Louder’ van Sarah Siskind was het vandaag zo’n dag.

 

www.sarahsiskind.com

www.myspace.com/sarahsiskind

 


1 Comments Add Yours ↓

  1. Hans Jansen #
    1

    Ik heb Say It Louder al twee maanden als legale download in huis en ben groot liefhebber van Siskind’s werk sinds haar debuut Covered. Dit is een prima recensie!
    Aanschaffen dit album, Sarah beschikt over één van de grootste/mooiste stemmen, zelfs het voorzingen van de adresgegevens uit het telefoonboek zou haar goed af gaan!Your Comment