RSS

Matthew Hoover – Talking To Ghosts

matthewhoovercover

‘Talking To Ghosts’, de debuut-cd van americana singer-songwriter Matthew Hoover, opent met het veelbelovende ‘Nothing’s Fair’. Een akoestische gitaar, een flard mondharmonica waarop Bruce Springsteen het patent lijkt te hebben, en dan die rasperige stem die vaag doet denken aan Willie Nile en Tom Jans ten tijde van ‘Dark Blonde’. De aandachtige luisteraar zit meteen op het puntje van zijn stoel want hier zou wel eens iets interessants kunnen gebeuren.

En of er iets interessants gebeurt. Want amper bekomen van de indrukwekkende openingstrack kondigt ‘Okay’ zich aan, een vierenhalve minuut durende tornado van elektrische gitaren en donderende drums. Van dik hout zaagt men planken, zei mijn grootvader als hij vond dat er geen muziek maar teringherrie werd gemaakt. En tot op zekere hoogte had de brave man daar gelijk in. Maar van dit soort planken trek je wel onverwoestbare burchten op.

matthewhHet pleit voor Matthew Hoover dat hij op ‘Talking To Ghosts’ niet alleen voor ‘gemakkelijke’ pletwalsmuziek kiest, maar opteert voor een uitgebalanceerde mix van potige rockers (het al eerder genoemde ‘Okay’, ‘High Noon’, ‘The Truth’), up- en midtempo altcountry en americana (‘Cigarette Conversation’, ‘Should Have Been Alright’) en bloeddoorlopen ballads (‘The Whiskey’, ‘Pass You By’). Want het is juist die afwisseling die ervoor zorgt dat de plaat geen seconde verveelt.

Matthew Hoover is een beloftevolle jonge muzikant die met ‘Talking To Ghosts’ in dezelfde muzikale vijver vist als Ryan Bingham, Wilco, Son Volt en Tim Easton. Liefhebbers van de muziek die uit die onuitputtelijke poel komt, kopen met deze cd geen kat in de zak. En al de anderen moeten hier gewoon maar eens naar luisteren…

 

www.myspace.com/matthewhoover

 

 


Your Comment