RSS

BettySoo – Heat Sin Water Skin

bettysoohoes

Een opvallende verschijning is BettySoo zeker als ze het podium opstapt. Het publiek weet niet wat ze van deze Koreaanse Amerikaanse kunnen verwachten. Kleine meisjes worden groot is de uitdrukking. In het geval van BettySoo zal dat niet opgaan die niet groter is dan 1,5 meter. Klein is ze en zal ze ook blijven, maar als ze haar scheur opentrekt voelt ze zich zo groot dat ze Goliath in lengte voorbij schiet. BettySoo’s eerdere cd’s als “Let Me Love You (2005), “Little Tiny Secrets” (2007) en de EP “Never The Pretty Girl (2007) kregen al de nodige positieve aandacht. Sinds die tijd zit ze amper stil. Betty treedt regelmatig op tijdens Folk Festivals. Voor haar nieuwe cd “Heat Sin Water Skin” heeft ze haar goede vriend Gurf Morlix zover gekregen dat hij haar cd wilde produceren. Met tien eigen nummers en 1 cover van Hank Williams “Lonesome Whistle” getogen ze naar de studio van Morlix in Austin, Texas. Samen met organist Todd Wilson, Gene Elders op fiddle en drummer Dave Terry heeft er, getuige de beluistering van deze cd, iets bijzonders plaatsgevonden in Texas. BettySoo heeft samen met Gurf Morlix bettysoo1van “Heat Sin Water Skin” een mooie Folk/Americana/Rock cd gemaakt met een aantal krachtige uitspattingen, maar met soms een verrassende wending naar de Gospel. De hand van de meester is zeer herkenbaar in bluesy-rock nummers als “Never knew No Love” “Get Clean” en “Still Small Voice”, waarin organist Todd Wilson veelal een prominente rol geniet. De songs krijgen door de overbekende groovy gitaar sound van Gurf een soms te herkenbaar geluid mee. De overige acht tracks zijn van rustiger folky/americana aard. Als BettySoo haar mond opentrekt komt ze met haar stem sterk in de buurt van Romi Mayes, die dit jaar al schitterde op haar eigen cd “Achin Yer Bones” en tijdens het overtuigende optreden op het Blue Highway Festival. In de tranentrekker “When you whisper my name”, mede door de vocale bijdragen van Gurf, wordt enig vergelijkingen opgeroepen met het mierzoete “Love Hurts”. BettySoo’s stem is in laatstgenoemd nummer van zo pure schoonheid, dat zij de tweelingzus van Alison Krauss had kunnen zijn. Het mooiste heeft Betty voor het laatst bewaard. Het bloedmooie americana nummer “Next Big Thing”, met Morlix op pedal-steel, die het geheel een country sausje meegeeft, en Hank Williams “Lonesome Whistle” waar je stil van wordt als BettySoo als een nachtegaal, akoestisch begeleidend, zingt “I Hear That Lonesome Whistle Blow”. Het wordt misschien wel saai, maar ik ben laaiend enthousiast over “Heat Sin Water Skin” met die mix van Folk/rock met een lichte gospel/blues aanraking. Meer kan ik er eigenlijk niet overzeggen. Luisteren en overtuig je zelf!
 
http://www.youtube.com/watch?v=UajTj4MUSIM

http://www.bettysoo.com
http://www.myspace.com/bettysoo
http://cdbaby.com/cd/bettysoo3

(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

 1. maya #
  1

  Abia Tapia is (samen met de door Hugo Vogel al eerder gerecenceerde Abia Tapia) en Charlie Faye tussen 1 nov – 8 nov in Nederland on tour!

  Onder de naam ‘ Texas Sweet hot trio’ brengen de drie dames een drieluik programma waarbij ze elkaar begeleiden op diverse instrumenten en met hun stemmen. 3 for the price of one, a must see!
  check http://www.yima.nl en houd de data’s in de gaten!

 2. maya #
  2

  sorry, ik bedoel natuurlijk Betty Soo 🙂
  die is samen met Abia Tapia en Charlie Faye tussen 1-8 nov 2009 in NL

 3. 3

  Zoals het nu lijkt een live sessie in mijn programma “Blueprint” op vrijdag 6 november. “Heat Sin Water Skin” is één van de verrassende platen van 2009.

  Thomas Kaldijk
  “Blueprint”
  http://www.rootsparadise.nl
  http://www.dutchrootsradio.com

 4. James #
  4

  Erg mooie cd en spijtig dat deze dame niet optreed in Belgenland.Your Comment