RSS

Al Perkins’ Big Dog 3 – Nieuws

bigdog3hoes10

Soms gebeurt het in het leven, de vonk die overslaat tussen gelijkdenkende en gelijkwaardige personen waardoor er een geheel ontstaat dat groter is dan het totaal van individuën.

Big Dog 3 (www.bigdog3.com) is het resultaat van zo’n vonk – Big Dog 3 is de verzamelnaam van een trio, die vooral wordt geassocieerd met akoestische Americana en Emmylou Harris, maar die ook alledrie een diepe en wederzijdse bewondering koesteren voor gepassioneerde rock-geörienteerde Blues en Soul.

Op pedal steel en dobro: Al Perkins –  in de afgelopen 50 jaar heeft deze Grammy winnaar gespeeld met alle grootheden, zoals de Flying Burrito Bros, Mananassas, Souther, Hilman, Furay Band, Gram Parsons, Rolling Stones, Dolly Parton en Emmylou Harris, om er maar een paar te noemen. Hij speelt mee op talloze opnames en is net zo in trek bij jonge opkomende alt.country artiesten als bij zijn meer prominente ‘iets-meer’-leeftijdgenoten.

Op drums en percussie: Brady Blade – in Emmylou Harris’ Spyboy band was Blade de motor achter het  aardsere, rock-achtig geluid van de opnieuw ontluikende  Emmylou  Harris die met haar Wrecking Ball een radicale wending aan haar oeuvre gaf. Blade speelde vervolgens in de bands van o.a. Steve Earle, Jewel en Dave Matthews en is prominent aanwezig op cd’s van o.a. Buddy Miller, Eric Bibb, Solomon Burke en vele anderen.

Op basgitaar: Chris Donohue – nog een Emmylou Harris alumnus, Donohue is de bassist in Harris’ huidige band. Deze multi-instrumentalist is ook een platinum liedsjesschrijver en arrangeur, en bekend als bassist voor Dave Matthews, Lyle Lovett, Allison Moorer en Lee An Womack. Donohue doet ook heel veel verschillende TV en film projecten.

Als deze 3 muzikale grootheden samen spelen is het resultaat explosief te noemen. Herinneringen aan Peter Green klinken uit de Telecaster van Perkins, de melodieuse invloed van de country-rock van de Byrds is nooit ver weg, en doe daar dan nog wat tijdloze bijtende rock van Bruce, Baker, Jones en Bonham bij met wat van de huilende pedal steel van Graham Parsons, en wat rootsy Americana en wat bluegrass, en je hebt een gigantisch feest.

En dat wordt nog verder opgeluisterd door een speciale gast, een opkomende artieste Brigitte DeMeyer, die op dit moment hele hoge ogen gooit in de US en de Euro Americana Charts met haar laatste cd Red River Flower (Sonic Rendezvous)

Twee optredens in Nederland – dus komt en gaat dat zien:
Donderdag 9 juli 2009: Paradiso, Amsterdam, – 20.30 uur –
www.paradiso.nl
Zaterdag 11 juli 2009: In The Woods, Lage Vuursche – 20.30 uur – www.inthewoods.nl

De eerste cd van Big Dog 3, die in augustus wordt uitgebracht en waarop de heren vocaal worden bijgestaan door o.a. Emmylou Harris, Jim Lauderdale en Brigitte Demeyer, zal alvast beschikbaar zijn tijdens hun NL concerten. Op de website (www.bigdog3.com) zijn een paar nummers te beluisteren.


Your Comment