RSS

Jordie Lane – Sleeping Patterns

jordielanehoes

Opvallende singer-songwriters, daar hou ik van en die hebben we nu in de vorm van Jordie Lane uit Melbourne, Australie. Net in de twintig levert hij, na zijn ep’s Il Communication (2005) en Lovers ride (2006) zijn debuutcd af. En het is er eentje waar je U tegen zegt.Co-produced door Tim Hall en Jeff Lang levert Jordie met een stem die een mix is van Leonard Cohen en Loudon Wainwright een puik folk/country/blues cd af met een duidelijke fingerpicking gitaarspel. Zijn teksten komen meestal voort uit zijn eigen dromenwereld en die is behoorlijk inmens. De ijzersterke folky Loudon wainwright-achtige Opener The Publican’s Daughter wordt mystiek gedragen door de banjo-klanken van Liz Stringer en de Wurlitzer sound van Steve Hetzer. Jordie werkt ook met hornarrangementen jordielane10maar weet dat zo dun te houden dat deze niet te aanwezig klinken in War Rages On (over de Vietnam oorlog) en There Once Was Life To Come. Wegmijmerend om in gedachten te vechten tijdens de derde Wereldoorlog in Circadian Rhytymn en met een doorregen  fingerpickin stijl klinkt storytellin Lane door in I Could Looking At You. Je blijft op het puntje van je stoel zitten als Jordie begint te vertellen en dat gecombineerd met prachtige, vaak folky songs en soms heel dun ingevuld met keyboard of banjo heeft hij een ijzersterk wapen in handen met zijn debuutcd. De Blues hanteert Jordie in het gedreven Dig Straight Through. Jeff lang (gitaar)/Grant Cummerford (bas) Ashley Davies (drums) en Steve Hesketh op keyboard mogen éénmalig met zijn allen opdraven in het Johnny B. Good achtige Joh. W Thistle en dat is juist uitstekend gedaan. Anders had Lane’s Sleeping Patterns misschien te eenzijdig gaan klinken. De country balladdreiner Love Has Lockened The Door sluit een cd af, waar Jordie Lane zich staande weet te houden tussen de folky/blues en soms country achtige songs. De wijze waarop hij de liedjes brengt en de teksten die er toedoen zou hij wel eens een debuut in handen hebben, die niet alleen in Melbourne en omstreken de aandacht gaat krijgen. Oftewel…Sleeping Patterns is een geduchte mededinger voor mijn eindjaarslijstje!

http://www.youtube.com/watch?v=4bMBquVKnYo

http://www.myspace.com/jordielanemusic
http://www.jordielane.com

(johan schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

 1. 1

  Johan, ik kan niet anders zeggen dan dat met jouw neus voor smaakvolle muziek niets mis is. Australië is een uitstekende voedingsbodem voor gortdroge country/blues. Onlangs Matt Joe Gow & zijn Dead Leaves en nu dit weer! Bedankt!

 2. johan #
  2

  Helaas, vanwege een tekort aan recensenten zal er waarschijnlijk geen recensie van Matt Joe Gow op onze site komen. Zeker een echt goeie cd. Wel deze week altcountry singer songwriters als Brice Ash uit Nashville, Tennessee en Jason Paul Johnston uit Ontario, Canada. Om dan nog maar niet te spreken over die sublieme nieuwe akoestische Chris Knight cd die 15 augustus uitkomt.

 3. 3

  Im pleased I located this blog page, I couldnt discover any info on this topic prior to. Also run a website and if you are ever serious in doing some visitor writing for me please feel free to let me know, i’m always look for people to check out my blog site. Please stop by and leave a comment sometime!


1 Trackbacks/Pingbacks

 1. Jordie Lane - Optredens Gezocht Voor De 1e Week Van September | 27 07 09