RSS

Sarah Jarosz – Song Up In Her Head

5177ws-s1il__sl500_aa240_1

Je bent net 18 geworden en je wilt wat. In het geval van Sarah Jarosz uit Wimberley, Texas, is dat niet alleen een plaats in de aula van het Boston College, maar ook een plaatsje in de hedendaagse americana- en altcountrywereld. Intussen staat het al vast dat ze vanaf het komende schooljaar gaat studeren aan het vermaarde muziekdepartement van het Boston College. En op basis van haar debuut-cd ‘Song Up In Her Head’ komt het met die andere ambitie ook wel goed.

Sarah Jarosz is niet enkel en begaafde muzikante (ze speelt gitaar, mandoline, banjo en piano) die al op haar twaalfde op een podium stond met lui als Ricky Skaggs en David Grisman, ze is ook nog eens gezegend met een even fluwelen als krachtige stem die het midden houdt tussen vrouwelijk en meisjesachtig. En die daardoor bijzonder onbevangen, innemend en ontwapenend klinkt. Luister maar naar de prachtige ballades ‘Edge Of A Dream’, ‘I Can’t Love You Now’ of ‘Shankill Butchers’, een cover van The Decemberists, en je begrijpt meteen wat ik bedoel.

1675313729_ffe7bc857aOp ‘Song Up In Her Head’, dat geproduceerd werd door Gary Paczosa (John Prine, Maura O’Connell, Kelly Willis), staat een zorgvuldig uitgebalanceerde kruising van bluegrass (de instrumentals ‘Mansinneedof’, ‘Fischer Store Road’), altcountry (‘Little Song’, ‘Tell Me True’) en americana (de even gedurfde als geslaagde cover van Tom Waits’ ‘Come On Up Tp The House’, ‘Long Journey’) die geen minuut verveelt. Al moet het mij wel van het hart dat mijn voorkeur uitgaat naar de nummers waarop Jarosz zingt: met zo’n heerlijke stem zoek je je heil toch niet in instrumentals?

Dat de muziekwereld in Sarah Jarosz gelooft, blijkt uit de indrukwekkende lijst van medewerkers aan deze cd. Naast Jerry Douglas, Darrell Scott en Mike Marshall, hielpen ook Sarah Siskind en Tim O’Brien meer dan een handje mee aan ‘Song Up In Her Head’.

Sarah Jarosz is een fenomeen. Hopelijk blijft ze ook in de toekomst even nuchter met al de media-aandacht omgaan als ze nu doet.

 

www.sarahjarosz.com

www.myspace.com/sarahjaroszmusic

 


0 Comments Add Yours ↓

  1. Marcel #
    1

    Het deed me erg aan Nickel Creek denken, en dat is zeker geen straf. Ga deze zeker aanschaffen.Your Comment