RSS

David Mallett – Alright Now

DavidMalletthoes

“Oude liefde roest niet” is een waarheid als een koe, maar je moet wel scherp blijven, want zachte heelmeesters maken stinkende wonden. David Mallett is de een van de voornaamste singer songwriter van Maine (Noordelijke gedeelte van het aan Canada grenzende New England). David Mallett is een muzikant die te werk gaat volgens het klassieke principe van de Amerikaanse Folk. Zijn verhalende teksten zijn zeer herkenbaar, en met intelligentie beschrijft hij zowel persoonlijke ontboezemingen als zaken die hem aan het hart gaan. Hij is geboren en getogen in een gebied van meren en wouden en daardoor begaan met de historie, de meren, de indianen, de natuur zodat deze thema’s regelmatig zijn werk voeden. Deze man beoefent zijn vak al meer dan 40 jaar, en heeft een zeer rustieke, doch integere wijze van musiceren. Zijn werk brengt geen sensatie te weeg, maar indringend is het wel degelijk.
 
some of us  are born to choose
some are born to cruise
the rest  …we just get by somehow
a crazy world for most of us
it’s a legacy of dust
and it’s hard to keep the horse before the plow
but  you’re alright now ..
alright now …
you can fly like a bird if you believe
that your alright now

 
davidmallet1“Alright Now” is zijn eerste CD in 6 jaar met uitsluitend eigen geschreven werk, waarbij ik zijn 2007 project inzake Henry David Thoreau* en zijn weergaloze live CD uit 2006 terzijde laat. Mallett’s CD “The Artist in Me” markeerde een herboren artiest. Na enkele zwakkere albums scheen Mallett zich weer te realiseren waarom hij in deze business terecht was gekomen. Teleurstellingen had hij van zich afgeschud, en het zelfvertrouwen dat sprak van dat album was bijna voelbaar. “Alright Now” kent weer een aantal gigantische mooie nieuwe Mallett nummers, die zich kunnen meten met het beste uit zijn oeuvre. Mallett wordt er niet jonger op, maar de kracht van zijn songs, de warmte, schijnt alleen maar toe te nemen. Geen wonder dat verschillende van zijn songs uitgevoerd zijn door andere artiesten, waarbij The Garden Song met zijn meer dan 150 verschillende covers een absoluut record is. Toch is zijn creativiteit niet gestopt met die klassieker, en Alright Now is daarvan simpelweg het bewijs.
 
*(essayist wiens werk in 1864 werd gebundeld onder de naam The Maine Woods, waarin de natuurpracht van de staat Maine euforisch beschreven staat).

http://www.davidmallett.com
http://www.myspace.com/davidmallettmusic

 

(Rein van den Berg)


Comments are closed.