RSS

Lee Barber – Thief and Rescue

leebarberhoes

Lee Barber is geen nieuweling aan het muziekfront, want met de Barbers heeft hij al twee albums het licht doen laten zien. (Beide positief bejubeld, maar met magere verkoopresultaten) De uit New Orleans afkomstige Barber was de eerste die in de gelegenheid kwam om Brian Beattie’s nieuwe studio in Austin uit te proberen. Deze succesvolle producer dankt zijn reputatie voornamelijk vanwege zijn productionele werkzaamheden voor artiesten als Bill Callahan, Shearwater, Okkerville River en Daniel Johnston. Uiteraard bieden bovengenoemde acts geen garantie de toekomst, zo ook niet voor dit solo debuut getiteld: “Thief and Rescue” – maar hoopgevend is het beslist.
 
De producer is wat mij betreft niet eindverantwoordelijk voor het product, maar kan me zo voorstellen dat voordat je jouw naam verbindt aan een nieuw project, je toch graag wil weten waarmee je in zee gaat. Daarop gebaseerd kan ik na beluistering concluderen dat Beattie zijn huiswerk uitstekend heeft verricht, leebarber1en drommels goed doorhad wat Barber artistiek in huis heeft. “Thief & Rescue” is een soort alternatieve Americana, een eerbetoon aan muziek, het medium waar Barber kracht aan ontleent. Lee Barber weet wat het is op schade op te lopen, en zijn debuut is mede een emotionele weerslag van dat verlies. Zowel zijn huwelijk, als ook zijn thuis – New Orleans – verdronken letterlijk. De chaos van Katrina, en de nasleep van zijn kapotte relatie vergden hun tol. “Thief & Rescue” kun je wat dat betreft met recht de start van een nieuw begin noemen. “Een bloem die zijn weg heeft gevonden door een dikke sneeuwlaag”: omschrijft Barber het zelf, een poëtische vergelijking met veel waarheid. De musici die hem assisteren op dit project, zoals Will Sheff van Okkerville River (die samen met Lee een duet vertolkt in Darla) zijn uitbetaald in olieverfschilderijen. Het zal ongetwijfeld niet meevallen om na een relatie van bijna 25 jaar weer opnieuw de draad op te (moeten) pakken, maar dit album is alvast het eerste teken van Barber’s veerkracht.
 
www.leebarbermusic.com/fr_index.cfm
www.myspace.com/leebarbermusic

 
(Rein van den Berg)


4 Comments Add Yours ↓

 1. marco #
  1

  Dit is geweldige muziek.
  Heb de cd gelijk besteld via zijn website.

 2. 2

  Dan zal A Place Called Hell die Johan hier iets verder bespreekt van Aaron Allen je ook zonder enige twijfel aanspreken.

 3. marco #
  3

  Rein

  Ook erg goed. Krijg waarschijnlijk Aaron Allen zijn cd opgestuurd.

 4. Walter #
  4

  Geweldige muziek , zeer zeker.Your Comment