RSS

The Shells – Written Roads

shells_c

Toen ik ‘Written Roads’ van The Shells in mijn mailbox kreeg, sloeg mijn hart enkele keren over. Zou dit een reüniealbum kunnen zijn van de gelijknamige doo wop band uit Brooklyn, die in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw onder leiding van Nate Bouknight enkele zéér opwindende singletjes had uitgebracht? Het idee leek me trouwens niet onmogelijk want de originele bandleden leven naar mijn weten nog allemaal.

Of was dit een plaatje van de gelijknamige indie popband uit Austin, Texas, een stel fanatieke retrorockers die het sixties geluid van de Kinks, MC5, de Byrds en de Pretty Things doen herleven in hun muziek?

shells_pNiet dus. Déze Shells is een ‘all female’ band die zich toelegt op folkpop, toch een heel andere discipline dan ik in mijn achterhoofd had bij het lezen van deze groepsnaam. Leuk detail: in het begin traden Jessi Rae Waltz, Carrie Welling en Melanie Klaja ook a-capella op. Maar dat is gelijk het enige punt van overeenkomst met die doo woppers. En met die Texanen zie ik helemaal geen link.

Hét momentum waarop de groep rechten kan doen gelden, is een nominatie voor de ‘best breakout New York City artist award’ van MTV, maar iedereen weet dat een dergelijke voordracht al lang geen relevante waardemeter meer is. Wat ook snel duidelijk wordt als je naar ‘Written Roads’ luistert. Het album staat vol lichte en luchtige doorslagjes van songs van de Dixie Chicks, de Judds en soortgelijke vrouwengroepen. En die voorbeelden maken duidelijk betere muziek dan dit trio vooralsnog doet.

Volgens de Queens Chronicle zijn The Shells ‘one of the hottest rock groups around’. Ik vrees dat de redacteur in kwestie zich hierbij heeft laten leiden door de zeer fraaie buitenkant. Want de inhoud kan mij vooralsnog niet overtuigen.

 

www.myspace.com/theshellstrio


2 Comments Add Yours ↓

  1. Floortje #
    1

    Dank voor het onder de aandacht brengen van deze CD. Altijd fijn om iets nieuws te ontdekken! Heb online naar de nummers geluisterd, en ben het eerlijk gezegd niet met jullie eens. Ik vind ze geweldig! The Shells doen me denken aan de Dixie Chicks met een vleugje Fleetwood Mac. Heb enorm genoten van deze dames!

  2. Martin #
    2

    Ik ben altijd blij met reacties, Floortje. Of de schrijver/schrijfster het nu met mij eens is of niet, maakt niets uit. Muziek is gelukkig geen exacte wetenschap. Leuk dat deze cd jou dus wél raakt!Your Comment