RSS

Angie Palmer – Meanwhile, As Night Falls … (2008)

angiepalmerhoes

Ongeveer een jaar geleden verscheen deze CD officieel, maar de distributie naar ons land begint nu eindelijk pas serieus door te komen.  Angie Palmer begint steeds meer comfort en durf uit te stralen. Het succes van haar vorige 2 albums heeft haar zelfvertrouwen ongetwijfeld een gigantische boost gegeven. Gunstige kritieken en prijzen vielen haar ten deel. Zij is duidelijk iemand waarvan het succes allerminst zomaar aan is komen waaien. Uitsluitend vanwege een niet te stuiten doorzettingsvermogen, inzichtelijk talent, en hard werken heeft ze zich deze respectabele positie verworven in de wereld van volwassen muziek. De inhoud van “Meanwhile, as night falls…” geeft duidelijk aan dat ze beslist niet van plan is achterover te leunen. Dat vorige beide projecten succesvol bleken wil nog geen garantie zijn, maar wederom barst dit album uit zijn voegen van kwaliteit.

angiepalmer1

Kwaliteit die blijkt uit het songschrijverschap van Angie Palmer, maar ook vanwege keur aan kwaliteitsmusici zoals haar eigen band The Revelators en tevens door B.J. Cole en Sophie Hastings die hun meerwaarde geven aan dit laatste album. De songs zijn ontstaan over de afgelopen periode van 2 jaar, geschreven in het landschappelijke bosrijke gebied van Frankrijk, de locatie waar ze zich frequent terugtrekt. Deze momenten van rust, haar respect voor de natuur en de liefde voor het landleven komen allemaal terug in haar muziek…., en uiteraard is de liefde een niet te verwaarlozen thema. Angie’s interesse voor de Amerikaanse country, folk en bluegrass geeft extra kleur aan de specifieke stijl van haar muziek, die ondanks gebruik van pedal steel gitaar en mandoline toch duidelijk Europese karakteristieken blijft vertonen. Basis van ieder nummer vormt het akoestische gitaarspel en daarom heen vindt een zorgvuldige aankleding en opbouw plaats. Voor liefhebbers die Kim Miller’s Risk of the Roar op waarde wisten te schatten, of denk bijvoorbeeld aan Lucy Kaplansky, Eliza Gilkyson of Lynn Miles en je zit op het goede spoor. Wonderschoon staaltje van Britse klasse!

www.angiepalmer.com/
www.myspace.com/angiepalmer
www.cdbaby.com/cd/palmer5

 
(Rein van den Berg)


0 Comments Add Yours ↓

 1. hans #
  1

  Rein, schoon volk noem je daar. Miller, Kaplansky, Gilkyson en Miles. Angie Palmer past uitstekend in dit rijtje en ontbreekt tot op heden in mijn verzameling. Bestelling van het album is inmiddels geplaatst, zeer bedankt voor de tip!

 2. James #
  2

  Hmmm erg sterke cd in mij ogen en naar mij oren , hmmm ik hoor u al vragen waarom.
  Goede stem , instrumentaal heel wat variatie en goed uitgewerkt t’ja dat is erg simpel uitgelegd.
  Als je de kans hebt ga dit plaatje even beluisteren !