RSS

Mindy Smith – Stupid Love

ms_c

Sinds ze in 2004 debuteerde met het aanmerkelijk voldragen klinkende ‘One Moment More’ leverde Mindy Smith twee albums af waarop concepten als kwaliteit, volwassenheid en talent vanzelfsprekend leken, terwijl weinig minder waar is dan dat. Luister een halve dag naar een willekeurige radiozender en je zult constateren dat juist die drie begrippen meer dan eens ontbreken in een groot deel van het aanbod. Waarmee overigens niets nieuws onder de zon is, sla er maar een top honderd op na uit eender welk jaar: vaak overwoekert het kaf het koren.

Na de verrassende kerstplaat ‘My Holiday’, waarop Smith de spekgladde weg van de country met popingrediënten inslaat, een beweging die ze in 2006 al omzichtig had ingezet op ‘Long Island Shores’, zet Smith met ‘Stupid Love’ de laatste stappen in de richting van volwassen countrypop.

ms_p

Hoewel ze af en toe op het randje van kitsch balanceert (‘Love Lost’, ‘True Love Of Mine’),  loopt Smith tijdens die laatste stappen niet al te veel kleerscheuren op. Dat is niet enkel haar eigen verdienste, maar ook die van producerduo Ian Fitchuk (Griffin House, Silers Bald) en Justin Loucks (Bethany Dillon, Griffin House). Die twee trommelden puike muzikanten op als gitarist Daniel Tashian (Sarah Siskind, Josh Rouse), cellist Matt Slocum (Sixpence Non The Richer), violist David Davidson (Kim Richey, Patty Griffin) en zangeressen Amy Grant en Kate York, én ze zorgen ervoor dat Mindy Smith nooit verzandt in de zouteloze middle of the road muziek die pakweg Taylor Swift en Holly Williams tegenwoordig opdienen.

 

www.mindysmith.net

www.myspace.com/mindysmith


0 Comments Add Yours ↓

  1. Marce; #
    1

    Eén nummer van dit album kwam me erg bekend voor. Blijkt ‘If I didn’t know any better’ van Alison Krauss’ album Lonely Runs Both Ways door haar geschreven te zijn. Zo leer je nog eens wat!Your Comment