RSS

Po’ Girl – live

po_c

‘Live’, de tweede cd waarmee de dames en heren van Po’ Girl dit jaar de wereld verblijden, bevat naar goede gewoonte de zeer eigenzinnige kruising van country, blues, folk, rootsrock en good time jazz die de vorige platen van dit combo het beluisteren meer dan waard maakten, met ‘Deer In The Night’ als voorlopig hoogtepunt.

Het grootste verschil tussen de uitvoeringen op de studioplaten en dit livealbum zit hem in het geluid: op ‘Live’ worden nagenoeg géén technische snufjes toegepast om het geheel beter de doen klinken. Het lijkt dan ook alsof je echt zelf aanwezig bent in de kleine zalen waarin dit plaatje eind 2008 begin 2009 werd opgenomen.

po_p

Dat lijkt misschien een voor de hand liggende vaststelling, zó simpel is het alles bij elkaar toch ook weer niet. Het gros van de hedendaagse liveregistraties wordt achteraf (en meer dan eens zelfs tijdens het optreden) glad geschoren, afgestoft, gepolijst, opgepoetst en ontdaan van zelfs maar het allerkleinste weerhaakje, uit ongefundeerde angst de luisteraar tegen het hoofd te stoten. Terwijl diezelfde luisteraar meer dan eens heeft dat net dat foutje het optreden extra kleur geeft.

Po’ Girl klinkt op ‘Live’ exact zoals ze horen te klinken: naakt, spontaan, eerlijk, opwindend en ontwapenend, met de zalige harmonieën van Allison Russell en Awna Teixeira als grootste troef. De plaat is al een tijdje beschikbaar dus kopen of (legaal) downloaden die handel!

 

www.pogirl.net

www.myspace.com/pogirls


Comments are closed.