RSS

Jann Arden – Free

41oU8uRnDiL__SL500_AA240_

Ik maak me sterk dat de marketingafdeling van Jann Ardens platenmaatschappij haar nieuwe album ‘Free’ als een geweldig product aanprijst. En vanuit commercieel perspectief doen ze dat met recht want de plaat kwam een paar weken geleden binnen op de negende plaats van de Canadese Hot 100 Chart. Dus met de verkoop van dat album zit het wel goed. Zoals trouwens met al de voorgaande platen van Arden, die op een na allemaal de Canadese top tien haalden.

Jann-ArdenOp ‘Free’ staan songs die zich ophouden in de periferie van sound alikes als Sarah McLachlan, Jewel, Meredith Brooks en Jonatha Brooke en die mij, ondanks de enthousiaste beschouwingen op haar website, nooit het gevoel geven dat ze op een spontane wijze tot stand zijn gekomen.

Jann Arden speelt elf nummers lang op veilig, ook al zegt ze zelf dat deze cd helemaal anders is dan haar voorgaande werk. Ze mikt duidelijk op een breed publiek, wat uiteraard ieders goedrecht is, muziek maken is per slot van rekening haar broodwinning. Maar toch vind ik die keuze jammer, want op afsluiter ‘Lost’, dat helaas verzuipt in een bombastisch arrangement, laat Arden horen dat ze best kan zingen.

 

www.jannarden.com

www.myspece.com/jannarden


Your Comment