RSS

Leon Brock – Ordinary People

leonbrockhoes

19 april 2008. Voor veel Nederlandse altcountry-liefhebbers en Delftenaren een memorabele datum. Op die dag trok singer-songwriter en bandleider Leon Brock van de Nederlandse band The Red Sea Sharks na achttien jaar de stekker uit de altcountry band. Leon is hierna met zijn camper gaan reizen door Amerika. Van zijn belevenissen maakte hij zorgvuldig een dagboekverslag. Thuisgekomen begon hij deze teksten te bewerken en vorm te geven. Hij pakte hierbij zijn akoestische gitaar en schreef melodielijnen die geworteld zijn in de americana en de countryrock. Brocks eerste solo cd Ordinairy People is in één opnamedag  in de GW Studios in Delft tot stand gekomen. Met spaarzame begeleiding van Martin Vermeer (contrabas) en Guus Westdorp (piano). Het resultaat mag er zijn. Leon creëert op Ordinary People een intiem folksfeertje. Hij laat je kennis maken met enkele Amerikanen en met zijn eigen ervaringen. Diverse karakteristieke figuren verschijnen ten tonele. Achter iedere individu zit een ander verleden.

leonbrock2

Leon zingt met een ietwat dissonante stem, die duidelijke beïnvloeding door Neil Young verraadt. Met Guus op piano zingt Leon in Through The Eyes Of A Boy met een brok in zijn keel over zijn belevenissen. Prachtige sfeerbeelden, ondersteund door mooie rustige melodieën. De vlam gaat daadwerkelijk in de pan in Temperature Control met daarin een gastoptreden van Ad Vermeer (mandoline) en Angelique Boel (cello). Ordinary People is een gevarieerde en erg interessante plaat geworden. Gekluisterd aan je stoel blijf je zitten luisteren naar de schitterende anekdotes van de heer Brock. Dan McCann (ex-bassist van Evan Johns & his H-Bombs) heeft Leon geholpen om de realistische teksten zo goed mogelijk naar het Engels te vertalen. God Leon, wat heb jij een boeiende cd gemaakt. Een echt singer-songwriter album dat ook interessant is voor menig Amerikaan. Liefhebbers van Neil Young en Townes Van Zandt, hou deze man in de gaten. Beluister zijn liedjes en schaf zijn cd aan.

De cd-presentatie van Ordinary People is op zondag 15 november a.s. vanaf 16.30 in Café de Klok aan de Oude Delft in Delft. Leon Brock zal deze presentatie kleur geven door een aantal van deze liedjes live te brengen.

Om de CD te bestellen: stuur een email naar leonbrock@hotmail.com en je krijgt info hoe je de cd in huis krijgt. kosten 10 euro + verzendkosten (ca. 1 euro).

http://www.youtube.com/watch?v=t2Xf1WmU7-A&feature=related

www.myspace.com/leonbrock
www.myspace.com/ordinarypeoplecd

(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

 1. Miriam #
  1

  Inderdaad een supermooie uit het leven gegrepen c.d.

  Succes verder in de toekomst.

  Miriam

 2. James #
  2

  Cd begint met het erg mooie Ordinary People en gaat verder met Moonlight on the front porcy en Cortez Girl.
  In Eyes of a Boy is er de subtiele begeleiding op piano van Guus Westdorp als ik het goed voorheb.
  Hij heeft het in Temperatur Control over Brusselse spruiten te eten in Argentinië waar Ad Vermeer hem mooi begeleid op mandoline.
  Mexican Border is een nummer in de traditie van Townes Van Zandt
  Verdemme kerel wat heb je een prachtige singer&songwriter cd gemaakt.
  Ik hoop dat je binnenkort een aantal keren optreed in Belgenland , ik kijk er zeker naar uit.

 3. Leon Brock #
  3

  Hoi James
  bedankt voor de complimenten
  stuur maar wat adressen van zalen/café’s naar leonbrock@hotmail.com en wie weet komen we snel
  lijkt ons leuk om in België te spelenYour Comment