RSS

Laura Gibson – Beasts Of Season

lauragibsonhoes

Behalve dat Laura Gibson in december een aantal optredens in ons land geeft, loopt ze op 15 november vooruit op die concertreeks door eenmalig Roepaen te Ottersum aan te doen. Haar album Beasts of Seasons is al eerder verschenen dit jaar, maar begint nu pas een beetje door te druppelen. Ondanks dat haar vorige album – If You Come to Greet Me – van 2006 dateerde is Laura Gibson voor mij een nieuwe naam. Internet biedt zo zijn voordelen, en soms wordt je plotsklaps verrast van het ene moment op het andere. Het toeval wilde dat ik tegen haar label aanliep (Hush Records) en mij vrijwel meteen waande in een creatieve poel van uitzonderlijke talenten.

Laura Gibson, biedt enerzijds het traditionele van ene Karen Dalton, maar vindt anderzijds de mogelijkheid haar alternatieve folk van een zeer eigentijds jasje te voorzien. Overrompelt, ik kan niet anders concluderen. De sfeer van Beasts of Seasons heeft mij volkomen bevangen als zijnde bedwelmd door een hedendaagse mythologische sirene. De hoes van dit album beeldt een vogelhoofd met een vrouwenlichaam af, terwijl Odysseus vastgebonden aan zijn mast volgens Homerus de verleidelijke zang onderging van de omgekeerde variant.

lauragibson

Wanneer 2010 van hetzelfde gehalte wordt als 2009 dan knoop ik een hangmat in John’s virtuele tuin en ga er gelukzalig in liggen. Ik scherm mij af van mijn aardse bestaan, en verdwijn permanent in de muziek als een gelukzalige autist. Laura Gibson is werkelijk de zoveelste indrukwekkende naam die zich dit jaar aan mij openbaart, en wederom is er een album die meedingt naar mijn persoonlijke top 10 van dit jaar. Eigenlijk telt deze plotselinge adoratie ook voor haar voorgaande werk. Neem ter illustratie de EP Six White Horses (Blues Traditionals vol. 1). Opgenomen in slechts 1 weekend, geeft Laura haar interpretatie van 6 traditionele bluesklassiekers. Met beperkte middelen speelt ze de sterren van de hemel. Niet uitsluitend haar zang is haar kracht, die ligt hem meer in de totale sfeer die ze oproept, en hemels weergeeft. Wees tevens beducht op de commerciële kracht van Laura’s label, want voordat je het weet ben je bezweken. De slimme combinatie tussen de koop van dit fysieke schijfje en de legale download is minstens zo verleidelijk als de muziek zelf.

http://www.myspace.com/lauragibson
(Rein van den Berg)


0 Comments Add Yours ↓

 1. 1

  Ja Rein inderdaad wat een mooie cd, alles past.

  En dan te bedenken dat as zondag Laura Gibson een middag afsluit met: Vanessa Peters, Marianne Dissard (Calexico) en Gretchen Peters in Roepaen. Ik verheug me er erg op.

 2. Theo Oldenburg #
  2

  Rein, ik wil niet overdreven correct overkomen, maar deze zin stoort me wel: “Ik scherm mij af van mijn aardse bestaan, en verdwijn permanent in de muziek als een gelukzalige autist.”
  Alsof iedere autist zich in een hoekje aan het afsluiten is voor de rest van zijn omgeving. Alsof dat de kern van autisme is.
  Beetje domme karikatuur, al zul je het zo niet bedoeld hebben.

 3. James #
  3

  Oei daar gaan ze weer.

 4. chris Tangelder #
  4

  gewoon lekker genieten van Laura Gibson terwijl buiten de herfst is

 5. 5

  Nee, zo had ik dat inderdaad niet bedoeld. Ik bedoelde te zeggen dat ik mijzelf wel eens wil afsluiten van de onzin die “de wereld” over ons uit strooit. Escapisme dus, ontsnappen naar een Idyllisch eiland. Klopt, ‘t was een misplaatst soort jaloezie.

 6. Theo Oldenburg #
  6

  Jaloezie? Hmm, je mag mijn autisme wel hebben. Graag zelfs, en neem die van mijn kinderen dan ook direct mee.

 7. James #
  7

  Theo heb je ook iets te vertellen over deze cd ?

 8. Theo Oldenburg #
  8

  Nee, de ergernis over een stuitend gebrek aan inzicht in een handicap die hier misbruikt wordt, overheerst.

 9. Theo Oldenburg #
  9

  En overigens James, in plaats van olie op het vuur te gooien, had jij misschien ook beter iets over de CD kunnen schrijven?

 10. 10

  Theo, in iedereen schuilt iets autistisch, en voor de goede verstaander: ik had het over een “misplaatste” jaloezie. M.a.w. ben allesbehalve jaloers.

 11. Theo Oldenburg #
  11

  Rein, lees alsjeblieft iets over autisme. Er is genoeg literatuur.
  Tot die tijd lijkt me het beter dat je je onthoud van kwetsende en badinerende opmerkingen.

 12. 12

  ‘t was allerminst kwetsend, noch kleinerend bedoeld, neemt niet weg dat ik nog steeds het gevoel heb dat je de intentie van mijn beeldspraak verkeerd hebt begrepen. Neem echter wel je goede raad ter harte.

 13. 13

  Laura Gibson gisteren in Roepaen. Wat een optreden van haar en haar twee begeleiders. Dit was gewoon heel erg goed! Ga kijken als je haar nog kunt zien. Binnnekort foto’s van het optreden op http://www.prickenpics.de

 14. 14

  Amazing post about femdom , I ask for more

 15. 15

  I got really unbelivable pleased by this post! Post more about dommes!