RSS

Them Crooked Vultures – Them Crooked Vultures

themcrookedvultureshoes

Het fenomeen van een eigentijdse supergroep begint weer een beetje de kop op te steken lijkt het wel, getuige niet alleen de gelegenheidsformatie Monsters of Folk, maar eveneens de rockband Them Crooked Vultures. Deze titelloze CD ligt op 17 november in de winkels, maar is al grotendeels te beluisteren op You Tube. Wat is er nu zo uitzonderlijk aan deze rockformatie? Simpel; de samenstelling van de groep is gevormd rond Queens Of The Stone Age frontman Josh Homme, voormalig Zeppelin-bassist John Paul Jones en Foo Fighter voorman Dave Grohl. Them Crooked Vultures veroorzaakte afgelopen zomer een kleinschalige hype door als surprise act te verschijnen op een aantal festivals.

themcrookedvultures1

Eigenlijk ben ik niet zo thuis in deze powerpop, maar de referenties naar zowel Led Zeppelin en Foo Fighters zijn duidelijk hoorbaar aanwezig. Soms heb je gewoon behoefte aan een pittige rockplaat. Deze klonk bij eerste beluistering als muziek in mijn oren. De enige hardrock afsplitsing die mij ooit kon bekoren, wanneer ik zo vrij mag zijn, was de grunge. Them Crooked Vultures komt daar heerlijk dicht bij in de buurt, althans deze plaat bevat een uitstekende spontane rauwheid die mij zeer aanspreekt.

www.youtube.com/watch?v=4pdplMPTDT4

www.themcrookedvultures.com
www.myspace.com/crookedvultures

 

(Rein van den Berg)


0 Comments Add Yours ↓

 1. marco #
  1

  Heb hem op 3voor12 beluisterd en vind hem helemaal niets.

  Geef mij maar Dinosaur JR.

 2. 2

  Dat laatste ben ik met je eens.

 3. Marcel #
  3

  ‘Powerpop’ en ‘de grunge’. Tsja, als dit soort termen bezigt en Led Zeppelin en Queens of the stone age onder de eerste noemer schaart, dan kan ik me voorstellen dat je met verkeerde verwachtingen naar deze plaat luistert.
  VIEZE, VUIGE STONERROCK! Zo. Dat klinkt een stuk beter.
  De eindriff van het eerste nummer is in ieder geval één van mijn favorieten van de afgelopen 5 jaar.Your Comment