RSS

Dan Fester – A Few Songs For A Few Friends

Hij is pas 21, maar heeft al zijn vierde cd uit. Dan Fester noemt zichzelf een one-man coverband. Nummers van Johnny Cash, Lynyrd Skynyrd tot aan Lil Wayne weet hij moeiteloos te vertolken met begeleiding van zijn akoestische gitaar. Eind vorig jaar vertrok hij uit Las Vegas om zich in Nashville te vestigen. Dat bleek toch iets moeilijker dan Fester had verwacht. Van het artiestenloontje kan je meestal niet rondkomen. Daarom is hij veelvuldig te zien en te horen in plaatselijke cafe’s.
Op zijn vierde cd “A Few Songs For A Few Friends”, gevuld met eigen composities, schetst Dan Fester een beklemmende atmosfeer. Met zijn schurende stem en venijnige gitaarspel verrast hij ons op de blues in Sunday Morning Blues, terwijl Meant To Be Alone en Homeward Bound echte singer-songwritersongs zijn. Bedrieglijk lieflijk klinkt Dan vervolgens in de folkliedjes Seems Like Love To Me, Like A Ghost en Stay With Me. Het zijn stuk voor stuk boeiend uitgevoerde nummers. Vol hoop en vraagtekens begeleidt hij zichzelf op de piano tijdens Annie, Where Are You Sleeping Tonight en I Won’t Ever See Daylight Again.
 
“A Few songs For A Few Friends” is donker en meeslepend. De rode lijn op de cd zijn de vrouwen, over wie Dan Fester zingt. Begeleid door een akoestische gitaar of wat incidentele piano-akkoorden klinken de tien nummers uiterst sober en intiem, maar zeker ook bloedmooi.

 

 
 
(Johan Schoenmakers)

Your Comment