RSS

Kings Of Leon – Live At The 02, London, England (DVD)

kingsofleonhoes

Als muziekliefhebber draai ik al een tijdje mee. Bovendien, qua smaak en interesse ben ik volgens mijn bescheiden mening allerminst blijven hangen of ingedut. Mijn kinderen zullen deze stelling ongetwijfeld bestrijden, maar zo zie ik dat nu eenmaal. In grote lijnen is de basis van mijn belangstelling sinds 1973 primair blijven drijven op folk en blues georiënteerde muziek. Hieronder versta ik naast klassieke singer songwriter muziek zoals John Martyn, Van Morrison, Laura Nyro, eveneens rockbands als Led Zeppelin en Lynyrd Skynyrd. Ook de echte bluesbasis in de vorm van John Lee Hooker en Lightnin’ Hopkins, daar mag ik nog steeds graag naar luisteren. Muziekstromingen komen in golven, en sommige golven bieden meer relevante aanbod dan andere. Dezelfde gedrevenheid die bij hedendaagse bands vergelijkbaar is aan muziek uit het laatste gedeelte van de zestiger jaren, en begin van de zeventiger jaren herken ik, wat mij betreft, bij groepen als The Black Keys, Alberta Cross en zeker ook de act Kings of Leon. Aanvankelijk dacht ik dat deze band een Britse groep was vanwege met name hun succes in Engeland, maar nee, ze komen of all places uit Nashville,Tennessee.

kingsofleon1

Behalve dat Kings of Leon over de afgelopen jaren een waanzinnig songrepertoire bij elkaar heeft weten te schrapen, zijn ze ook live een uitzinnige groep. De furieuze live performance van dit optreden – eerder dit jaar – getuigt van een onnavolgbare passie. In hoog tempo volgen de songs elkaar op, waarmee de band duidelijk laat zien waarom ze hun reputatie waard zijn. Wanneer je wilt zien wat deze 3 broers en 1 neef Followill waard zijn, dan kan ik je slechts aanraden om deze fantastische live DVD of Blu-Ray aan te schaffen. Het publiek daar aanwezig wordt uitzinnig, en kan me dan ook niet voorstellen dat je hierbij onbewogen blijft. Ik ben althans zeer geïmponeerd door deze duivels muzikale familie. Passie die er geen gras over laat groeien. Een klasse optreden die qua beeld en geluid van het scherm en uit de speakers spat, en wanneer je bovendien een surround systeem bezit dan ga je spreekwoordelijk uit je dak.

www.kingsofleon.com
www.myspace.com/kingsofleon

 
(Rein van den Berg)


0 Comments Add Yours ↓

 1. marco #
  1

  Nou dan hebben ze iets gedaan met die dvd. Heb deze band drie keer gezien en alle keren was het saai, vervelend. De cd’s en dan vooral de eerste klinken op cd beter dan dat het live overkomt.

 2. SWA #
  2

  driemaal ….begrijp het niet. De spreekwoordelijke ezel stoot zich immers maar éénmaal aan dezelfde steen

 3. 3

  Kan best zijn Marco dat “men” de boel opleukt heeft, maar ik blijf de afgelopen dagen helemaal in de ban van deze band – heb de DVD al 4 maal gezien (en beluisterd!) (en dat wil wat zeggen wanneer het beeldmateriaal betreft!)

 4. marco #
  4

  Swa
  Ja als men op een festival loopt dan kom je ze wel eens tegen en wat ik schreef de eerste cd’s vind ik erg goed. Op een festival kijk je het even aan en loop je naar het andere podium.Your Comment