RSS

Andrew Petersen – The Universe And It’s Sense Of Humour

De muzikale verrassingen blijven nog steeds binnenstromen. Wij proberen je er steeds toe te bewegen de cd’s te gaan beluisteren en ze vervolgens aan te schaffen. “The Universe And It’s Sense Of Humour’ van Andrew Petersen hoef je niet vooraf te luisteren. Deze cd kun je meteen kopen.

 

Zeven jaar is hij bandleider en songschrijver geweest van de band Shutterspeed uit Brisbane, Australië. De debuut-lp “Hill Street Views” kreeg zelfs vier sterren van het muziekblad The Rolling Stone. Uiteindelijk wilde Andrew Petersen op eigen benen staan. Zijn debuut-cd is een missie van twee jaar, die hij samen met producer Ian Thomson zorgvuldig en succesvol heeft volbracht. Tijdens de opnames kreeg Andrew hulp van gastmuzikanten als Sean Bower (basgitaar), Robert Adamson (orgel), Mike Flanders (pedal steel) en Phil User (drums). Met een stem die je doet denken aan Bob Seger weet Andrew zijn folk- en powerpopliedjes maximaal in te kleuren. Producer Ian Thompson heeft zich goed van zijn taak gekweten. De cd heeft zowel een subtiel en kaal geluid als een volle sound. Multi-instrumentalist Petersen laat de luisteraar genieten van mooie, rustieke momenten in nummers als I Just Thought You Should Know, The Smallest Of Merces en Bleeding Heart. Een behoorlijk aangedikt orgel- en gitaargeluid is aanwezig in A River Near Here, I’ll Come Running en It Get’s That Way. De enige cover van de cd is Soul Deep, bekend van de jaren-zestigband The Box Tops. Petersen weet het nummer moeiteloos om te zetten naar een krachtig, soulful statement. Dit swingt compleet de pan uit.

De cd van Andrew Petersen moest van ver komen, helemaal uit Australië. Het heeft daarna drie maanden geduurd voordat deze mij bereikte door een verkeerd genoteerd huisnummer. Na beluistering kan ik zeggen dat het wachten meer dan waard is geweest. Het schrijven van prachtige nummers zit hem duidelijk in het bloed. Het is dan ook één van de grote talenten van Andrew Petersen. Zolang ik niet verveeld dreigt te raken, mag Andrew alvast een nieuwe envelop klaarleggen met het juiste adres om zijn volgende cd naar mij op te sturen.

www.myspace.com/andrewpetersen

 
 
(Johan Schoenmakers

Your Comment