RSS

Venice – Electric, Live And Amplified

Venice is een groep muzikanten, die herinneringen oproept aan de ‘Good Old Days’ van Woodstock en de Southern California muziek. De hemels mooie harmonieën en pakkende liedjes zijn een paar sterke punten. De meeste nummers worden door Kip, Mark, Michael en Pat Lennon zelf geschreven. Singer-songwriter John Vester heeft ook een aantal teksten geschreven voor de band. Vanaf 1990 brengt Venice met enig regelmatig nieuwe cd’s uit. De vier heren zijn erg populair in Nederland. De terugkerende theatertournee van Venice wordt door de fans en de vele overige muziekliefhebbers zeer goed bezocht. Akoestische en elektrische versterkte shows wisselen elkaar af. De kleine, knusse zalen worden door de Lennons zeker niet vergeten. In het voorjaar van dit jaar waren zij voor een aantal concerten terug in Nederland. De shows in Arnhem, Deventer, Zoetermeer, Amsterdam en Breda lieten een lekker stevig rockende groep zien en horen. Goede vriend en bassist Mark Harris, toetsenist Nick Bult en drummer Jamie Wollum complementeerden de band.

Van deze shows zijn opnamen gemaakt. Dit resulteert in de pas uitgekomen live-cd “Electric, Live And Amplified”. Een uniek document voor de fans, maar ook voor de nieuwkomers. De hoes ziet er uitermate fameus uit. Ik was daarom benieuwd wat de band mij zou brengen. Het spettert aan alle kanten je speakerboxen uit. Wat een grootse en strakke sound! De vier heren hebben er overduidelijk plezier in. De basis zijn de elektrische gitaren van Michael en Pat Lennon. Kip en Mark nemen afwisselend de vocalen voor hun rekening. Er wordt op deze live-cd, die vijftien nummers telt, veelal geput uit het ouder materiaal.The Water, Bleeding, Circus In Town en My Woman zijn de vier openingsknallen van dit zilveren schijfje. Venice wordt soms verweten zoetsappig te zijn. Het tegendeel bewijzen de Lennons op deze live-cd. Je hoort een groep geïnspireerde en uiterst gemotiveerde muzikanten bezig. De cd bevat tevens een nieuw rockend nummer High So High. Baby’s Calling wordt voorzien van een loeiharde solo van Michael. Op One Quiet Day is de interactie tussen de groep en het publiek duidelijk te horen. De enige hit van de band Think Again mag uiteraard niet ontbreken. Één van de hoogtepunten van deze schijf is natuurlijk All My Life. Het nummer is afkomstig van de naamloze debuut-lp en wordt tijdens de show omgeven met een aantal welbekende covers zoals, I still haven’t found what I am Looking for (U2) en Oh well (Fleetwood Mac). Het pakkende slotnummer If I Were You laat Venice horen op zijn best. Sprankelend, meeslepend en met sublieme harmonieën. Het speelplezier staat voorop bij deze partyband. Een feest wordt het als je Venice ziet en hoort. Een knaller van een live rock-cd met een prachtig gemixt geluid.
 
Venice is momenteel op tournee door Nederland. De band is nog te zien in:
Maandag 23 november : De Oosterpoort, Groningen
Dinsdag 24 november : Theater aan de parade, Den Bosch
Woensdag 25 november: Zaantheater, Zaandam
Vrijdag 27 november : De Vereeniging, Nijmegen
Zaterdag 28 november : Watt, Rotterdam
Ditmaal treedt Venice op in een akoestische setting, gezeten in een knusse huiskamer. Ik zou zeggen: probeer nog een kaartje te bemachtigen voor één van de bovenstaande shows. Laat de mooie songs en de harmonieën over je heenkomen. Deze live-cd en tevens andere cd’s zijn daar ook te koop.
  
 
 
 
(Johan Schoenmakers)


Your Comment