RSS

Verslag van het Venice-concert op 28 november in de Watt in Rotterdam

venice1

Knulligheid ten top. Zo kan je de organisatie van zaal Watt in Rotterdam omschrijven. Venice gaf hier op zaterdag 28 november het afsluitende concert van de akoestische tour door Nederland. Watt drukte een vervelende stempel op de avond. Het leek wel of men het eerste feestavondje organiseerde, zo amateuristisch verliep het binnenlaten van het Venice-publiek. De avond zou tevens verstoord worden door twee harde bands die gelijktijdig in de nabijgelegen zalen van de Watt speelden. Hierdoor werd de vier heren van Venice genoodzaakt de setlist om te gooien. Na het optreden van Venice was een dance-party in dezelfde zaal gepland. Daardoor kregen de Lennons minder tijd dan anders om een feestje met de fans te bouwen. De heren betraden goedgemutst het tot knusse huiskamer omgebouwde podium. Op de nep open haard prijkte een foto van bassist Mark Harris, die deze tour schitterde door afwezigheid. Kipp Lennon vertelde ons dat wij deze avond waarschijnlijk last zouden kunnen krijgen van naburige herrie. Daarom werd de party maar snel ingezet. Vanaf het openingsnummer Welcome To The Rest Of Your Life werd duidelijk dat Venice er zin in had.

venice2

De aanwezige fans en muziekliefhebbers sloten de vier heren al snel in hun hart. De kelen werden eens flink geschraapt om luid en uitbundig met de Lennons mee te zingen. De vierstemmige harmonieën van Kipp, Mark, Pat en Michael klonken schitterend in songs als We’re Still Here, Family Tree en When I Get Over You. De heren lieten ons weer genieten van hun bloedmooie vocalen. Ik was blij verrast met de hernieuwde kennismaking met The Beach Boys medley, die vroeger vaker op de setlist prijkte. Het kippenvelgevoel was aanwezig tijdens prachtig ingetogen uitvoeringen van Father Time, Starting Here Again en Long Fall. Mark Lennon vertolkte, met begeleiding van zijn broer Michael op akoestisch gitaar, het Portugese nummer Bahia. Helaas werden zijn verstilde momenten grondig verstoord door de hip-hopgeluiden vanuit de andere zaal. Voor Venice ging toen het licht op groen om stevig te gaan rocken. Een aantal publieksfavorieten zoals Think Again, If I Were You en One Quiet Day passeerde de revue. Kipp Lennon leek een reïncarnatie van Elvis Presley, zo diep kroop hij in de huid van The King of Rock and Roll met zijn vertolking van het humoristische Blue X-mas. In dit  nummer zingt Kipp in de rol van Elvis over een avontuurtje met de eega van de kerstman. Het culmineert uiteindelijk in een bevredigend ‘hoogtepunt’ van de avond. Venice sloot met One More Song de concertreeks van een maand af, zonder toegift.

venice3

Er was de heren Lennon speelruimte gegeven voor maar anderhalf uur. De fans kregen hierdoor een kortere show gepresenteerd. Een excuus van de Watt naar het publiek toe zou op zijn plaats zijn geweest. Venice liet ons deze avond horen nog steeds te beschikken over ijzersterke vocale eigenschappen. De omzetting in de setlist pakte goed uit met alleen maar hoogtepunten. Ook het ontbreken van een pauze tijdens het optreden leverde een duidelijk pluspunt op. Hierdoor bleef de show voortdenderen met fijne luister- en rockmomenten. De opgewektheid die ik had bij het verlaten van de zaal verdween al snel. Waarschijnlijk hadden de weergoden last van de hiphop- en punkherrie vanuit de Watt in Rotterdam. Een behoorlijke regenbui plensde neer.

www.venicecentral.com

Tekst:  Johan Schoenmakers
Foto’s: Tineke Beckers


0 Comments Add Yours ↓

 1. 1

  Ik had het niet beter kunnen verwoorden . Ik had ze al een tijdje niet meer gezien , maar het was weer een feest om er bij te mogen zijn .
  En dank aan Tineke voor de mooie foto’s.

  Ingrid

 2. Rob #
  2

  Top avond, al van begin af aan een fan, nu na een ontmoeting met Pat afgelopen Mei in Amsterdam weer op de rails gezet. Top akoestische avond, meer ontspannen en relaxed dan eerdere avonden heb ik me laten vertellen.
  Geweldige opening.
  Ik ben er weer bij…

 3. 3

  Mooi omschreven.
  ik ben deze tour naar heel wat concerten geweest, en dit had een klapper kunnen worden, maar dankzij WATT is dit aardig de mist ingelopen.
  Ik hoorde al van Michael dat hij behoorlijk baalde van de hele situatie.
  maar het was zeker kunst met een grote K, dat de jongens uit Venice Beach er weer een feest van hebben gemaakt.

 4. Edith #
  4

  En zo was het inderdaad. Heel erg jammer dat zo’n laatste avond zo is afgelopen maar alle lof aan de 4 Lennons. Till next year guys and Happy Holidays!

 5. Frans #
  5

  Prima verslag van een anders dan anders avondje met Venice deze tour, dankjewel Johan. Het geeft de sfeer van de avond prima weer. Gelukkig was dit de laatste show van de reeks waardoor er toch een lossere sfeer mogelijk was dan bij de andere voorstellingen. Ik hoop dat de mensen voor wie dit de enige voorstelling van deze reeks was net zo genoten hebben als ik, ook al was de organisatie van Watt er niet op gericht om Venice de ruimte te bieden voor een concert zoals ze dat zelf graag hadden gedaan. Maar professionals als ze zijn hebben we weer kunnen genieten van de kwaliteiten van ‘the best vocal group in the country …’

 6. Gerda #
  6

  Johan & Tineke, dank voor jullie weergave in tekst en beeld.

  Jammer slot gig had m.i. ander feest kunnen zijn in een andere club, maar ja als fans maak je die keuzes niet.

  Aan de inzet en uitvoering van de Lennons lag het niet, maar door de tijdsdruk kwam het op mij wat ‘gehaaster’ over dan andere gigs die ik deze tour hoorde.

  Ondanks dat wel genoten en staan swingen!!

  Pat-Mark-Michael & Kipp, THX for and awesome tour. Good flight back home and Happy holidays.
  Tot volgend jaar!!

 7. 7

  Tired of getting low amounts of useless traffic for your site? Well i want to tell you about a new underground tactic which makes me personally $900 per day on 100% AUTOPILOT. I could truthfully be here all day and going into detail but why dont you simply check their site out? There is a great video that explains everything. So if your seriously interested in producing hassle-free cash this is the website for you. Auto Traffic AvalancheYour Comment