RSS

Carolyn Mark & NQ Arbuckle – Let’s Just Stay Here

cm_c

De lichtjes geweldige altcountry zangeres Carolyn Mark uit British Columbia, Canada houdt ervan om haar songschrijvertalent te koppelen aan de schrijf- en muziekkwaliteiten van andere niet minder uitstekende muzikanten. In 2000 leidde die aanpak tot de gelegenheidsformatie The Corn Sisters, een smaakvol project met Neko Case dat resulteerde in het prima livealbum ‘The Other Women’. En vijf jaar later zag ‘Just Married: An Album Of Duets’ het levenslicht, een cd vol overheerlijke duetten met onder meer Kristen Harrison, de Silver Hearts, Luke Doucet (een koninklijke akoestische versie van ‘I’m So Lonesome I Could Cry’) en Neville Quinlan, de frontman van NQ Arbuckle.

Werken met Quinlan moet Mark goed bevallen zijn want ze doet voor haar zesde album ‘Let’s Just Stay Here’ niet alleen een beroep op Quinlan én band, de cd wordt ook nog eens gepresenteerd onder de gemeenschappelijke naam Carolyn Mark and NQ Arbuckle. En dat gebeurt allicht om duidelijk te maken dat het hier een volwaardige samenwerking betreft, wat trouwens blijkt uit de vocale en compositorische inbreng van beide partijen.

cm_p‘Let’s Just Stay Here’ opent sterk met ‘All Time Low’ dat een twangende gitaar koppelt aan de expressieve stem van Carolyn Mark en de grimmige backing vocals van Quinlan. In ‘Officer Down’, een song over een uitzichtloze relatie die niet zo misstaan in de back catalog van Wilco, zijn de rollen omgedraaid en legt Carolyn Mark de vocale klemtonen met de nodige finesse precies waar ze moeten liggen.

Opperbeste songs als ‘Saskatoon Tonight’, een song over eenzaamheid en leegte on the road (‘It’s not very far to go to be too far from home’), ‘Sunday Morning’, waarin een koppel inziet dat de liefde op een bedroevend laag pitje staat en veelvuldig overhelt naar haat, het swingende ‘When I Come Back’ en titeltrack ‘Let’s Just Stay Here’, een schijnbaar luchtig walsje dat ondanks het vrolijke hondengeblaf aan het einde het menselijk tekort met een scheermesje fileert, laten horen dat de duetten van Mark en Quinlan een waardig plaatsje verdienen in de directe nabijheid van Cary/Cockrell, Kraus/Plant en Parsons/Harris. Nu maar hopen dat een dergelijk besef ook bij een ruimer publiek zal doordringen.

 

www.carolynmark.com

www.myspace.com/carolynmark

www.myspace.com/nqarbuckle


Your Comment