RSS

Garett Brennan & The Great Salt Licks – Huckleberry Tree (2009)

garett2

In zijn vaderland Amerika noemen ze Garett Brennan vergoelijkend een ‘ski bum’, wat zoveel is als de winterse tegenhanger van een ‘surf bum’: in de regel jongelui die het maken van ‘fun’ hoger aanslaan dan jezelf conformeren aan een saaie nine-to-five job. En geef ze op de keper beschouwd eens ongelijk.

Naast skiën heeft Brennan nog een tweede passie: muziek maken. In 2005 verscheen zijn debuut-cd ‘Little Cottonwood’, nagenoeg live opgenomen in een chalet op Cottonwood Canyon in de omgeving van Salt Lake City, op een hoogte van zo’n 3000 m en – uiteraard – omringd door sneeuw. En vier jaar later breidt Brennan daar samen met zijn los-vaste begeleidingsgroep The Great Salt Licks een zeer onderhoudend vervolg aan in de vorm van ‘Huckleberry Tree’.

garett brennanTussen het skiën en toeren door verzamelde Brennan een twaalftal songs die qua stijl uiteenlopen van altcountry (‘Hard Up Babe’, ‘Down The Line’, ‘Too Old To Dream’) via Americana (‘Joy Sweet Joy’, ‘Rye Whiskey Tea’, ‘My Sweet Country’) en bluegrass (‘Hotter Than A Hot Damn’) tot old timey (‘Hospital Halls’, ‘Huckleberry Tree’), maar die onderling wel consistentie en eenstemmigheid  uitademen.

Hier en daar wordt Garett Brennan gelinkt aan singer-songwriters als Greg Brown en David Rawlings, en die vergelijkingen zijn zo gek nog niet. Want net zoals die twee voorbeelden is Brennan een verteller/troubadour die opteert voor een verhaal en een melodie en daarbij soms lak heeft aan rijmschema’s, maten en andere muzikale normen. Dat hij ook nog eens over een bijzonder warme stem beschikt, is een extra pluspunt.

 

www.myspace.com/garettbrennan


Your Comment