RSS

Megan Burtt – It Ain’t Love

megan burtt_c

Nee, het moet niet altijd kaviaar zijn. Een goede steak op zijn tijd smaakt óók. En, afhankelijk van je gemoed, soms zelfs beter. Daarom aandacht voor ‘It Ain’t Love’, het robuuste debuut van Megan Burtt uit Denver, Colorado. Nou ja, debuut. Op zevenjarige leeftijd verscheen er al een album van haar met de titel ‘Christmas ‘93’, maar die plaat kunnen we verder buiten beschouwing laten. En tussendoor verschenen er ook nog twee EP’s in eigen beheer.

Tijdens haar jaren op de high school had Burtt al begrepen dat ze in de wieg was gelegd om songs te schrijven en was haar akoestische gitaar een onafscheidelijke metgezel, wat haar de bijnaam ‘that one girl with the guitar’ opleverde. Het is dan ook niet verwonderlijk dat gitaren een prominente plaats innemen op dit album.

megan burtt_pDe heerlijke opener ‘Pay It Now’ heeft een Crowded House-achtige intro, maar ontpopt zich daarna tot een ‘Linda Ronstadt-met-ballen’ song die model staat voor de rest van het album. Krachtig maar geraffineerd, doorspekt met glorieuze gitaren en een stem die van de eerste tot en met het laatste minuut hart, ziel, middenrif én nu en dan heupen van de luisteraar viseert én beroert.

Burtt schrijft zeer catchy nummers die nog lang nadat je ze gehoord hebt in je hoofd blijven rondzingen. Bij sommige muzikanten is dat niet altijd even aangenaam, in het geval van Burtt en haar puike begeleidingsband The Cure For Love is het dat wel. Het op een poprock annex reggae ritme leunende ‘Settle Me Down’ is zo een song die blijft weerklinken, evenals titelnummer ‘It Ain’t Love’, ‘Get To The Bottom Of This’ en de heerlijke pianoballade ‘One Wing’ – een compositie waarin de link naar Ronstadt bijna grijpbaar is.

Geen idee of Megan Burtt een eendagsvlieg is. Op basis van dit album lijkt mij dat echter onwaarschijnlijk. Want op ‘It Ain’t Love’ hoor je een beloftevolle jonge zangeres die nog heel wat mooie muziek in zich heeft. Nu maar afwachten of dat er in de toekomst ook uit zal komen.

 

www.meganburtt.com (under construction)

www.myspace.com/meganburttmusic


Your Comment