RSS

Ashley Wells – Mama’s Skirt

ashley_c

Komt het door de ontluikende lente dat ik zo mild gestemd ben de laatste dagen? Of ligt het aan het feit dat de stroom goede tot uitstekende cd’s die vorig jaar is ingezet nog steeds niet is afgenomen? Laten we het houden op het laatste, al mag de rol van de zon niet onderschat worden.

ashley_p‘I don’t wanna remember your lovin’ anymore,’ zingt de Amerikaanse singer-songwriter Ashley Wells in het openingsnummer van haar debuut-cd ‘Mama’s Skirt’. En ze doet dat met precies genoeg verdriet in haar hoge en zuivere stem om duidelijk te maken dat ze in feite het tegenovergestelde bedoelt. Omlijst die stem met een weemoedige banjo, een viool en een zuinige mandoline en je hebt een prachtige countryfolksong. In titelsong ‘Mama’s Skirt’, een autobiografische song over onzekerheid en de inspanningen om die uiteindelijk te overwinnen, is die onnadrukkelijke weemoed er opnieuw. En het past Wells als gegoten.

Maar ‘Mama’s Skirt’ is geen cd waarop enkel smart een belangrijke rol speelt. Met haar aanstekelijke en melodieuze mix van country (‘Until Then’, ‘Angels Above’), folk (‘Powerless’, ‘There You’ll Be’), pop (‘All Around’, Love And Peanut Butter’) en blues (‘Sinner’s Blues’) trakteert Ashley Wells de luisteraar vooral op een portie Americana waaruit hoop, geloof en liefde spreekt, als een soort van heilige Drievuldigheid.

Wereldschokkend? Nee. Vernieuwend? Allerminst. Ontwapenend? Ja. Opbeurend? Absoluut. Want dit is muziek die de zon harder doet schijnen, de mondhoeken verder doet krullen en van een goede bui een betere bui maakt. Er zijn momenten in je leven dat zoiets volstaat.

 

www.ashleywells.com

www.myspace.com/ashleywellsmusic


Your Comment