RSS

Marva Wright overleden

Marva

Marva Wright, de Blues Queen of New Orleans, is afgelopen dinsdag, drie dagen na haar 62ste verjaardag, overleden aan de complicaties van de zware dubbele beroerte die haar vorig jaar trof.

Zoals ontelbaar veel andere zwarte artiesten begon Marva Wright te zingen in de kerk. Op haar achtste zong ze al solo, begeleid door haar moeder op piano. Haar debuut als professioneel zangeres maakte Wright pas toen ze bijna 40 jaar was. In die beginjaren beschouwde ze die ‘zangcarrière’ louter als een bijbaantje en trad ze vooral op in de bars en dance halls rond het legendarische Bourbon Street in the Big Easy. Maar door de jaren heen bleek Bourbon Street toch te klein voor haar geweldige talent en stond ze niet alleen in alle grote steden van de wereld, maar verzorgde ze ook de backing vocals voor muzikanten als Allen Toussaint, Walter ‘Wolfman’ Washington, Jimmy Witherspoon en Aaron Neville.

Hoewel Marva Wright waarschijnlijk vooral herinnerd zal worden door songs als Heartbreakin’ Woman en Mama, He Treats Your Daughter Mean, laat deze uitstekende gospel- en blueszangeres met Born For The Blues, Bluesiana Mama, Do Right Woman: The Soul Of New Orleans en After The Levees Broke een aantal albums na, die nog lang na haar overlijden hun weg verdienen te vinden naar de stereo-installatie van elke rechtgeaarde muziekliefhebber.

Maart 2010 is een wrede maand. The Sky Is Crying


Your Comment