RSS

Anders Osborne – American Patchwork

anders1andersosbornehoes

Vanuit de legendarische muziekstad New Orleans begroeten we de nieuwste cd American Patchwork van Anders Osborne. Een goed gevonden benaming voor een cd die de vele bevolkingsgroepen en daaruit voortvloeiende muziekstijlen die deze stad huisvest, uitstekend afdekt. Anders is een meester in het mengen van die stijlen. Niet alleen schreef hij geschiedenis met een aantal dikke hits maar tevens mag hij zich verheugen in de toekenning van een heuse Grammy Award. Met zijn typische stemgeluid en fabuleuze gitaarspel brengt hij een aantal liedjes tot volledige wasdom. Liedjes die het ene moment razen als een dolgedraaide rockorkaan, terwijl hij gelijktijdig ook het spelen van een gloedvolle ballad tot in de puntjes beheerst.

andersosborne1

Hij wordt bijgestaan door een aantal topmusici waarover ze in New Orleans door alle tijden heen in overvloed kunnen beschikken. Het levert op deze cd een repertoire op waarbinnen naar hartelust gestoeid wordt met elementen uit vertrouwde stijlgebieden als blues, funk, rock en rock & roll. Voor uitzinnig geëxperimenteer moet je niet wezen op deze cd. Die ontwikkelingen in de muziekscène laat Anders Osborne graag over aan andere collega’s. American Patchwork is een dijk van een cd van een authentieke rasmuzikant die alle stijlstormen die woeden in het muzikale landschap, moeiteloos doorstaan heeft.

http://www.youtube.com/watch?v=2yLuf_0oHf8&feature=related

www.myspace.com/andersosbornenola

www.andersosborne.com

 

(Koos Gijsman)


0 Comments Add Yours ↓

  1. Okke #
    1

    Koos, ik ben blij dat je mijn vermoedens ten aanzien van deze schijf bevestigd. Zijn ex-vrouw heeft vorig jaar een uitstekende plaat gemaakt. http://www.myspace.com/theresaanderssonmusic

    Zoiets kun je dan niet over je kant laten gaan. Of ben ik nu te burgerlijk en rolbevestigend?Your Comment