RSS

Phantom Puercos – III

phantomhoes1

Eind mei was de officiële cd-presentatie van de nieuwe Phantom Puercos te Nijmegen, en vanaf 24 juni is “III” verkrijgbaar. Initiatieven van eigen bodem, en zeker creatieve, die moeten we koesteren. Nieuwe ontwikkelingen, ze uitwerken, vormgeven, bewerken en doorzetten zijn de grondbeginselen van ons bestaan. De historische hoesfoto kan het niet beter treffend weergeven. Een T-Ford wordt letterlijk met paardenkracht uit de drek getrokken. Stilstaan is geen optie, tijd om te praten is voorbij, nu moeten de handen uit de mouwen. Massaal! Muziek voor de werkende, zwoegende mens. Phantom Puercos heeft sinds Woold allerminst stilgezeten, en maakt op mij een fantastische indruk met hun nieuwste werk.

 

Phantom Puercos opent dit nieuwe initiatief met een stevige rocker, gevolgd door een gevoelig, gebroken hart nummer als automat. Alleen is maar alleen, en daarmee is ook alles gezegd over deze relationele zijsprong, want de band rammelt en rockt er veelvuldig lustig op los. Je mag hen schuiven onder de verzamelde noemer van de zogenaamde Country Noir. Wellicht mag je zelfs suggereren dat de Spookvarkens hun eigen illustere weg bewandelen. Pork Punk als equivalent van Cow Punk. Denk qua vergelijking aan bands als Clem Snide, 16 Horsepower, Drive-by Truckers, Meat Puppets, en wat mij betreft mag je zelfs de invloed van kopstukken als Wilco en The Band er bij betrekken. Ook associaties naar rockende Rolling Stones hangen beslist in de lucht.
“III” biedt een gevarieerd mengsel aan stijlen waarmee Phantom Puercos uitstekend voor de dag komt, en zichzelf hernieuwd op de kaart zet als band om rekening mee te houden. Wie niet wil luisteren naar goed advies, raad ik aan om zelf e.e.a. te gaan ondervinden. Eerstvolgende gelegenheid om de heren “levend” aan het werk te zien is op zondag 11 juli te Nijmegen in het gezellig uitziende http://www.cafetrianon.nl/ De aanvang is 15:30, de toegang is gratis. Een uitgelezen excuus om die kant van Nederland eens te bezoeken, lijkt me.
www.myspace.com/phantompuercosnl
www.youtube.com/watch?v=MVoloifPp7c
www.3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/43297579
(Rein van den Berg)


Your Comment