RSS

Jewel – Sweet And Wild (Deluxe Edition)

jewelhoes

Ongelooflijk……maar Jewel heeft een nieuwe cd afgerond: “Sweet & Wild”. Nu was ik haar al een tijdje uit het oog was verloren, maar blijkt dat ze nog steeds zeer relevante muziek maakt. Je kan opvoeren dat ze wellicht niet meer zo overrompelend is als in haar begin, toch weet ze mij met haar “Sweet & Wild” meerdere malen te bekoren. Jewel is ondertussen een volwassen vrouw, en schrijft desondanks nog steeds superromantisch materiaal zoals Stay Here Forever. Een nummer waarin ze haar geluk bezingt. Niet zo verrassend aangezien ze nog is niet zo lang geleden gehuwd is. Ze blaakt zowel persoonlijk als relationeel van zelfvertrouwen getuige dit album. Ze is dankbaar voor datgene wat zo vanzelfsprekend lijkt.

jewel1 

Voor mijn gevoel had Jewel een periode stuurloos gemanoeuvreerd door de muziekwereld, maar op “Sweet & Wild” lijkt ze haar bestemming weer gevonden. Ze zocht, maar bleek het altijd al te hebben, ze zocht alleen op de verkeerde plaats. Persoonlijk geluk ligt evenals zijn keerzijde soms dichterbij dan je veronderstelt. Jewel telt haar zegeningen, en beseft hoe gelukkig ze is. Toen ik de foeilelijke hoes van deze nieuwe Jewel zag was ik aanvankelijk bevreesd dat zij haar publiek ditmaal wilde bekoren met tenenkrommende country. Dat blijft ons gelukkig bespaart, terwijl helemaal verdwenen is haar band met deze muziekstijl nu ook weer niet. Ook was ik vergeten wat voor een fantastische stem ze bezit, haar inlevingsvermogen spreekt mij aan als nooit tevoren. Mocht je overwegen iemand een herkansing te geven, en een artiest hernieuwd van je vertrouwen te voorzien dan ben ik ervan overtuigd dat Jewel dit volledig verdiend heeft. “Ten” is een eenvoudig liedje, maar voor geliefden zeer doeltreffend. Ach, ik heb nu eenmaal een zwak voor dit soort muziek, en word dan ook compleet ingepakt.

 

Jewel is zo zoet en wild als ze wil zijn. Haar album bestaat uit twee schijfjes met elk elf nummers. De ene versie bestaat uit een akoestische versie, eentje die allerminst onderdoet voor de afgeronde productie. Geen bijtend venijn, maar verfijnde constateringen van een getalenteerd zangeres.

 

www.youtube.com/watch?v=pyv-KWf_AlI&feature=fvw

www.jeweljk.com
www.myspace.com/jewel
(Rein van den Berg)


0 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    I have thouroughly enjoyed your blog, and want to share it with my twitter and facebook friends, thanks.