RSS

Shinyribs – Well After Awhile

kevinrussell

shinyribshoes

“I’m a little bit crazy, but I ain’t no fool”. Deze tekst uit het nummer Country Cool zou wel eens autobiografisch kunnen zijn. Het past wel bij de zanger met de rasperige stem en mede-voorman van de feestband The Gourds: Kevin Russell. “Well After Awhile” is de eerste soloplaat van Kevin als Shinyribs, die muzikaal geen vergelijking vertoont met het repertoire van zijn band. Hij weet zich op deze plaat omringd door muzikanten  als Phoebe Hunt, Brad Rice en Sally Allen.

shinyribs1

Noem het rootsrock, americana, altcountry of vergelijk het met John Hiatt en Steve Earle – van mij mag het – want deze pakkende songs raken veel tradities zonder aan een genre of voorbeeld te blijven plakken.  Bindend element is uiteraard de soulvolle schurende vocalen van Kevin Russell. Met de tex-mex in Who Build The Moon en Country Cool, waarin zonder overbodige franje en zeer relaxed wordt gemusiceerd , ben je gelijk goed in de stemming. De country wals in Fisherman’s Friend, een gastoptreden van Ray Wylie Hubbard in de funkykraker East Tx, het prachtige duet met Sally Allen in  Shores of Gallilee en de hartverscheurende A Change Is Gonna Come zorgen er voor, dat “Well After Awhile” van Shinyribs een uitstekende voltreffer is. Een serieuze kandidaat voor mijn eindjaarlijstje.

www.vimeo.com/11424416

www.myspace.com/shinyribs
www.ninemilerecords.com
(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

 1. 1

  The Gourds is mijn favoriete bandje. Maar deze cd vind ik ook he-le-maal te gek! Hopen dat ze weer een keer naar Nederland komen!!
  Groet Patrick

 2. Walter #
  2

  Cd die van in het begin tot het einde kan boeien t’is al heel wat tegenwoordig.
  Prachtplaat !