RSS

Deense Rockband Tekent Bij Suburban Records

 

De band Annasaid, de nieuwe sensatie uit Denemarken, heeft getekend bij Suburban Records om debuutplaat ‘Jua’ op 24 september in de Benelux uit te brengen.

Het geluid van Annasaid kan het best omschreven worden als de wiskundige schakel tussen Foals en Bloc Party. Met bandleden die gemiddeld eenentwintig jaar zijn is het debuut ‘Jua’ een ware coming of age-plaat. De songs zijn gretig, kleurrijk en vooral energiek. Complex, maar tegelijkertijd ook opvallend toegankelijk en origineel. Nee, sterker nog: catchy. De eerste single ‘Dogfight’ was in thuisland Denemarken al een hit en ook de tweede single ‘Jua’ is vaak te horen op de nationale radio.

Annasaid werd in 2009 opgepikt door Glasvegas en mocht voor deze band openen tijdens de show in thuisstad Aarhus. Kort daarop nodigde Florence and the Machine het Deense viertal uit om haar tijdens haar Europese toer te supporten. Zo deed Annasaid ook België en Nederland aan, waar ‘3voor12’ de band oppikte. Recentelijk deelden de heren nog het podium met The Temper Trap.

Met meer dan 150 optredens achter de rug is Annasaid nu klaar om buiten de eigen landsgrenzen door te breken. Suburban Records zal daarom op 24 september ‘Jua’ uitbrengen. Daarnaast zet Fullspectrum Bookings in november een reeks shows in de Benelux op.

De single ‘Hands’ zal de release van ‘Jua’ in de Benelux voorgaan!


Comments are closed.