RSS

Kete Bowers – Road

Zijn muzikale roots heeft hij voornamelijk te danken aan zijn oma Isobel, die hem op een oude platenspeler prachtige plaatjes liet horen van onder meer Hank Williams, Elvis Presley, Johnny Ray, Roy Orbison, Jim Reeves en Jerry Lewis.  De Engelse singer-songwriter Kete Bowers referereert hier aan in de schitterende ode aan zijn oma (Isobel): ‘Jim Reeves on the record player’. Zijn affiniteit met de muziek heeft hij niet van een vreemde. Kete’s overgrootvader Harry Pierce was een kleurrijk multi-instrumentalist (banjo, piano, gitaar en mondharmonica) die zijn brood tevens verdiende als professioneel bokser. Zijn Schotse overgrootmoeder trad veelvuldig op als zangeres in grote concertzalen. Na jaren zijn grote passie voor de muziek te vertalen in het zingen van andermans liedjes (Elvis Presley, Bob Dylan, Johnny Cash en Neil Young) moedigden Kete’s vriendenkring hem aan liedjes te gaan schrijven. Dat resulteert nu in de cd “Road”.

Het album bevat tien warme americana en folkliedjes. Geen hoge toeren, maar afgepast. Muziek die tevens opvalt door de bijzonder sfeervolle begeleiding van Mark Flanagan (gitaar, dobro), Lincoln Anderson (basgitaar), George Double (drums) B.J. Cole (gitaar, pedal steel), Roger Eno (accordeon, piano en hammondorgel) en Lily Gonzalez (zang). De teksten zijn persoonlijke verhalen, waarmee hij de luisteraar dwingt deze te reflecteren op zijn of haar eigen levenswijze. De cd “Road” biedt degelijke songwritermuziek voor de fijnproever. Geen vluchtige consumptiegenot of trendgevoelige nummers, maar uitermate hartverscheurende en breekbare songs,  soms fraai gedragen door een akoestische gitaar. Het levert een pure en eerlijke plaat op met liedjes van hoge kwaliteit met indrukwekkende achtergrondvocalen van Lily Gonzalez. Luister maar eens naar de bijgevoegde audiotrack (Shine) van het nieuwe album.

Shine (audiofile)

http://www.myspace.com/ketebowers
 

 

 

(Johan Schoenmakers)


1 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Kete Bowers Album “Road” is album van de maand maart in het programma van The Free Country Eagle op het lokale radio station Terneuzen Fm. Muzikaal een mooi stukje vakwerk van Kete zeker een album waar men kan van genieten, vooral zijn sterk en zeer mooi bezongen met zijn speciale stemYour Comment