RSS

Honey Blue – Broken Places


Als muziek een bepaalde stemming of sfeer afdwingt is dat aan mij goed besteed. Zo ook de Amerikaanse formatie Honey Blue op hun debuut-ep “Broken Places”. Stuwende kracht achter de band is zanger en gitarist Jared Kuykendall. Samen met de zingende en swingende washboardspeelster Ashley Henrey, de strakke drijvende baslijntjes van Will Gore en de excellerende Marc Andress op de pedal steel  trekt het kwartet uit Georgia regelmatig overvolle clubs en cafe’s. De recent uitgebrachte ep met zeven eigen nummers zal zeker goed in de smaak vallen bij fervente liefhebbers van weemoedige, melodische en sfeervolle songs.

De door Gram Parsons geïnspireerde nummers verzuipen niet in een overdadige productie, maar krijgen door precies de juiste accenten net dat beetje extra dat een cd nodig heeft  om sprakeloos van te  worden. Een plaat waar ik gecharmeerd van ben door de heerlijke en soms ingetogen folkcountrysongs. Dit is nu wat ik noem echte ‘bankmuziek’. Liggen op de bank, ogen dicht en je mee laten voeren met de rust en schoonheid van de liedjes op “Broken Places”. Hopelijk slaagt Honey Blue erin deze plaat een passend vervolg te geven.

www.myspace.com/honeybluemusic

(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. Dale Waltz #
    1

    Love this group. First saw them on St.Simons Island,GA-USA this spring. Was excited they came out with a CD. Ashley’s washboard,Mark’s steel pedal guitar combined with Jared’s voice is real music for real people.