RSS

Anthony D’Amato – Down Wires

De Amerikaanse singer-songwriter Anthony D’Amato, studerend op Princeton in New Jersey, wist mij vorig jaar aangenaam te verrassen met de folk cd “Shades Of The Prison House”. Een album dat hij als volleerde doe-het-zelver en multi-instrumentalist op zijn kamer had opgenomen. Anthony kreeg incidentele hulp van Brittany Haas op viool. Zij maakt deel uit van de formatie Crooked Still. Voor zijn nieuwe cd “Down Wires”, die vijf oktober wordt uitgebracht, is hij niet een hedendaagse studio ingegaan. Anthony heeft wederom de zelfgeschreven composities vastgelegd met een microfoon op zijn studentenkamer. De hoge stem van Anthony is het eerste wat je opvalt. Een stem die heel herkenbaar is en ook zeker blijft hangen.

Op deze cd kreeg hij professionele muzikale ondersteuning van Gabriel Gordon (gitarist van Nathalie Merchant) en Mark Stepro (drums) op de songs Ballad of the Undecided, One Good Time en My Father’s Son. Het album met tien liedjes blinkt uit in prachtige melodieën. Een heerlijke aanstekelijke plaat met een verzameling moderne folknummers. Stevig en subtiel, rockend en swingend. Speciale vermelding verdient de samenwerking  met de Canadese singer-songwriter Sam Roberts op One Good Time met werkelijk schitterende vocale harmonieën. Het afsluitende California Girls is als opvuller voor een optreden geschreven. De show van Anthony zou anders tekort uitvallen. Later kwam dj Rich Russo van het radiostation WRXP naar hem toe. Rich wilde het grappige liedje in zijn volgende radioshow laten horen. Anthony vloog naar huis om een akoestische versie van California Girls op te nemen. Het nummer is het hele weekend in New York City op de radio te beluisteren geweest.

California Girls ain’t so pretty
I wish the Beach Boys get it straight
I don’t care what the Beach Boys say
California Girls ain’t so pretty

De cd “Down Wires” bevat mooie liedjes, die goed zijn opgebouwd en fraai zijn ingekleurd. Anthony D’Amato levert opnieuw een zeer sterk album af, dat bredere bekendheid verdient te krijgen.

Anthony D’Amato – My Fathers Son (audio file)

www.myspace.com/anthonydamatomusic
 

(Johan Schoenmakers)


Your Comment