RSS

The Gibson Brothers – Ring The Bell

Vanochtend een leuk gevalletje van synchronie ervaren. Bel met mijn moeder om te horen hoe zij de nacht na een pacemakeroperatie geslapen heeft en zet na dit gesprek deze cd op. Na een vioolintro volgt het couplet: “If I were hanged on the highest hill, I know whose love would suit me”, waarna het refrein volgt. “Mother, my first companion. Mother, my truest friend.” Het is de oprechtheid en eenvoud van dit soort teksten die mij zeer aanspreken. Eric en Leigh Gibson leggen hun levenservaringen vast in liedteksten die qua intensiteit en medemenselijkheid een diepe indruk maken. Medeproducer en bassist Mike Barber, Clayton Campbell (viool), Mike Witcher (gitaar), percussionist Erick Jaskowiak plus good old Joe Walsh zorgen voor een instrumentale omlijsting die nooit opdringerig maar vooral uiterst functioneel en uitgebalanceerd is.

Voor een absoluut droommoment wil ik u graag attenderen op Tom Petty’s Angel Dream dat in de uitvoering van de broertjes Gibson een mooi voorbeeld vormt van de magie die een fraai tweestemmig gezongen lied bewerkstelligen kan. Naast vertolkingen van liedjes van Shawn Camp/Paul Kennerly, Chet O’Keefe, Joe Newberry en Marshall Warwick heeft het duo zelf zes liedjes aan dit album toegevoegd. Liedjes waarin ze eer betonen aan het leven op de boerderij van hun ouders. Ofschoon de broers nog maar net dertigers zijn, hebben ze op dit album een gevoel weten vast te leggen dat heel ver terug voert. Het maakt van Ring The Bell een van de meest authentieke albums die het bluegrassgenre rijk is en gelijktijdig een belangrijk document van de condities van de menselijke ziel.

www.gibsonbrothers.com
www.myspace.com/thegibsonbrothers

(Koos Gijsman)


0 Comments Add Yours ↓

  1. Walter #
    1

    Erg mooie Bluegrass cd voor diegenen die houden van tweestemmige zang en een uitstekende banjospeler weten te appreciëren , prima rootsplaat !Your Comment