RSS

Roesy – Roesy

De in Amsterdam woonachtige singer-songwriter Roesy, geboren als Alan Roe is vanaf zijn zeventiende bezig met schilderen en muziek. De Ierse zanger is in zijn geboorteland een ware topper. Hij heeft het podium gedeeld met grootheden als Bert Jansch, Donovan en Paul Brady. Om ons kennis te laten maken met zijn oeuvre is onlangs op het Nederlandse label Mass Market Records (distributie Bertus) een collage van zijn beste nummers verschenen op het naamloze album Roesy. Zijn zesde album is in enkele dagen opgenomen in de legendarische Windmill Lane Studio’s in Dublin.

“Roesy” laat veertien akoestische, intieme nummers horen waarop hij zich tevens een begenadigd gitarist toont. Het is de pure eenvoud van Roesy’s aanpak die voor de juiste toon zorgt. Die puristische benadering pakt goed uit. Dit album voelt spontaan, bijna alsof je met een Guinness biertje in je hand naar de zanger staat te luisteren in een Ierse pub. De warme en ingetogen liedjes van de Ier kruipen diep onder je huid. Nummers als Cast Your Line,  Fable en Hairpin laten Roesy horen dat hij tot veel moois in staat is. Zoals singer-songwriter muziek van oorsprong bedoeld is, zo blijft hier die essentie over: Een man en een akoestisch gitaar, eerlijk en breekbaar. Dit is mijn eerste ontmoeting met Roesy die ik niet snel zal vergeten.

Op 30 oktober opent hij zijn eigen schilderijenexpositie in Oosterhout. Daarna zal de zanger, met overeenkomsten van Donovan en Jim Croce, ter promotie van zijn nieuwe cd, tot begin december op diverse podia in Nederland spelen.

30 oktober      –  De Schelleboom (opening expositie schilderijen), Oosterhout
06 november –  Velvet music (Instore) Amersfoort
07 november –  Velvet music (Instore), Breda
09 november –  Le Vagebond, Rotterdam
16 november – Café Camelot, Nijmegen
19 november – Lambooyhuis, Hengelo
23 november – Literair theater Branoul, Den Haag
26 november – Het Vliegende Paard, Zwolle
27 november – Theater De Schelleboom, Oosterhout
29 november – Muziekgieterij, Maastricht
02 december – Paard Van Troje (kleine zaal), Den Haag

www.roesy.net
www.myspace.com/roesymusic

(Johan Schoenmakers)


1 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    An refreshing post, unlike the quote “All our dreams can come true – if we have the courage to pursue them.”



Your Comment