RSS

Lynn Miles – Fall For Beauty

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Lynn Miles verkeert op haar nieuwe album Fall For Beauty opnieuw in een uitstekende vorm. Samen met jarenlange compagnon de route en multi-instrumentalist Ian Lefeuvre, die tevens instaat voor de kristalklare productie, levert ze een plaat af die zonder enige schroom naast oudere pareltjes als Unravel, Nights In A Strange Town en Black Flowers kan staan.

Soms dwingt de kwaliteit van een plaat je om een recensie bij de conclusie te beginnen. Fall For Beauty is zo’n plaat. ‘We want bells to ring / We want doves to fly / We want banners waving / In a clear blue sky / We’re so tired of the trouble / Tired of a push and a pull / We want something beautiful’, zingt Lynn Miles in openingstrack Something Beautiful, en het nummer heeft veel weg van een beginselverklaring: er is al genoeg treurnis, uitzichtloosheid en lelijkheid op de wereld, schuif nu maar even aan voor een beetje schoonheid.

Miles’ achtste studioalbum biedt opnieuw die typische Miles-mix die haar vorige platen zo kenmerkte. Naar goede gewoonte vind je nummers die geworteld zijn in het Canadese en Amerikaanse verleden. Zo is er de folkmuziek in het breekbare Love Doesn’t Hurt, een akoestische song die alvast deze luisteraar kippenvel bezorgt. Er is country in het ogenschijnlijk vrolijke Fearless Heart, in het prachtige walsje Three Chords And Truth en het ontroerende Goodbye, een duet met Jim Bryson dat een plaatsje verdient tussen de beste ‘break-up songs’ van de laatste tien jaar. En tot slot put Miles met Cracked And Broken en Save Me uit folkrock.  

Het is duidelijk dat de kruising van folk en country de omgeving is waarin Miles zich het beste thuis voelt. Uit die muzikale habitat puurt ze ook op deze plaat weer songs die uit elke noot, uit elk couplet, uit elke wending en uit elke zanglijn meesterschap en zuiverheid ademen.

www.lynnmilesmusic.com

www.myspace.com/lynnmilesmusic

www.maplemusic.com


1 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources back to your webpage? My blog is in the very same niche as yours and my visitors would certainly benefit from some of the information you present here. Please let me know if this alright with you. Regards!Your Comment