RSS

Natalia Zukerman – Gas Station Roses

Natalia Zukerman is een kunstenares, muzikante en zangeres uit New York City. Ze neemt in de grootste stad van Amerika een prominente  plaats in het singer-songwriter, folk en het popwereldje. Haar cd’s worden op de plaatselijke radiostations een voorbeeld van de beste americanamuziek genoemd met Natalia’s verleiderlijke zang gecombineert met uniek gitaarspel en vlijmscherpe humoristische teksten. Zukerman beschikt over een stem, die schatplichtig is aan zangeressen als Suzanne Vega en Shawn Colvin. Als je de samenwerking met Antje Duvekot, Anne Heaton en Meg Hutchinson op het album van Winterbloom meerekent is “Gas Station Roses” haar zes cd.

Het nieuwe album is smaakvol geproduceerd door Willy Porter. Een cd waarop Natalia zelf een keur aan instrumenten ter hand neemt. Voor deze nieuwe plaat kon ze rekenen op een goede en ervaren begeleiding bestaande uit Willy Porter (zang, gitaar, banjo), Ray Bonneville (mondharmonica) Todd Sickafoos (basgitaar), Meghan Toohey (elektrische gitaar) Sara Milonovich (viool), Aaron Gardner (tenorsax) en Patty Larkin, Garrison Starr, Adrianne Gonzalez voor de achtergrondvocalen. Natalia vertolkt op deze voortreffelijke cd op onnadrukkelijke wijze haar eigen liedjes, die van intiem tot uitgelaten vol emotie dwars door je ziel snijden. De cd “Gas Station Roses” bevat muziek van de bovenste plank, waarin het slide gitaarspel van Zukerman mooi is verwerkt.

Met zulke goede songs en zo’n geweldige band kan er eigenlijk niets meer mis gaan. Ze doet wonderen met haar liedjes, op basis van een lekkere soulvolle stem, een trefzekere frasering, timing en muzikale smaak. In broeierige bluesysongs, ingetogen liedjes, maar ook jazzgetinte nummers weet ze met groovend spel te overtuigen. Haar bekwame muzikanten staan de zangeres volledig bij. In ieder nummer wordt een andere wereld geschapen. Emotionele zoektochten door het echte leven. Voor liefhebbers van prachtige americanamuziek, doorleefde blues en folkpop is “Gas Station Roses” een magnifiek en meeslepend meesterwerkje met veelkleurige arrangementen, waardoor de cd een schitterend muzikaal album is geworden.

www.nataliazukerman.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.